„Těším se hrozně moc, i když ani nevím, co přesně bych měla očekávat," řekla dvacetiletá dívka z Havířova před svou olympijskou premiérou.

V hlavním městě byla již v úterý. „Vyrazili jsme s tátou (Radovan Pauláth je zároveň trenérem své dcery – pozn. aut.) už den předem, aby se na mě mrknul i fyzioterapeut. Přespali jsme v Praze a tam se k nám připojili i Maťa Dubovská (druhá česká slalomářka – pozn. aut.) se svým tátou, takže naše parta je pohromadě. S Maťou spolu bydlíme i v olympijské vesnici v horách," přibližovala Pauláthová, která kvůli dopingové kontrole ani pořádně neviděla páteční zahajovací ceremoniál. „Ten jsem strávila na záchodě, protože přišli komisaři," smála se Pauláthová.

Poslední dny před odletem strávila na Bílé a trénovala. Proto ani nelitovala, že přišla o úvodní ženskou disciplínu superkombinaci. „Sjezdy stejně nejezdím, takže jsem to neřešila. Lepší je podle mě trénovat na moje disciplíny. Stihla jsem i dva kondiční tréninky," přibližovala lyžařka.

Na trať v Soči se těší. Nějaké zprávy o ní má od Rusek, se kterými během sezony trénuje. „Rovinka, pak prudší část a zase rovinka. Snad mi to bude vyhovovat," věří Kateřina.

Cíle v podobě konkrétního umístění si nedává. „Vím, že musím v obřáku zajet obě jízdy. Když se mi to povede a prodám, co ve mně je, budu spokojená," říká.

První start na zimních olympijských hrách ji čeká v sobotu, kdy je na programu SuperG. „Ale superobřák beru jako doplňkovou disciplínu. Bude to pro mě ideální možnost jak se potkat s atmosférou přímo v závodě. Seznámím se s podmínkami, tak doufám, že mi to pak pomůže i v tom obřáku," zakončila lyžařka z Havířova.