V USA by chtěla dosáhnout na bodovaná místa ve světovém poháru. Z Katowic letěla přes Frankfurt až do Denveru, kde bude její první zastávkou vrchol v Aspenu.

Poslední dny se doma v Havířově věnovala fyzické přípravě. Má za sebou také vydařený šestidenní tréninkový blok na ledovci Kaunertalu. Tři dny tam věnovala superG, dva dny obřímu slalomu a jeden dokonce i slalomu. „Po víc než osmi měsících jsem si bouchla do brány," usmívá se spokojeně Pauláthová. „Hodně jsme pracovali na technice," dodala.

Podmínky měla ideální, čerstvý sníh, společně s německými juniorskými týmy postavené brány, časomíru. K tomu se našel dostatek času na rozbory u videa. „První oblouk doprava začínám špatně na vnitřní lyži a pak se přerotuju. Na rovinatějších tratích to ještě jakžtakž zvládám, na těžších se to ale projeví. Soustředila jsem se na to a snad se mi to daří postupně odstraňovat," popisuje odborně.

Chyby ji připravily i o naději na body ve světové premiéře na ledové hoře v Söldenu. Po zdravotní pauze tam však znovu chytila závodní rytmus. „Nelitovala jsem toho. Dokázala jsem si, že jsem schopná s nejlepšími jezdit i v brutálních podmínkách, že na to mám," míní.

Teď to chce předvést všem v Americe. „Mám to tam ráda," těší se. Začne tréninkem s americkými týmy v jejich domácí základně v Copper Mountain. Potom by se měla spojit se Slovinkami ve Vailu. Tam ji čeká i slušně obsazený FIS závod. Poslední listopadový víkend pak obří slalom světového poháru v Aspenu a po něm ještě dva obří slalomy NorAm opět v Copper Mountain.

Na pouť se vydala se dvěma balíky celkem sedmi párů lyží a dvěma velkými taškami. „Měly by tam být opět výborné podmínky pro trénink. Na část pobytu se ke mně připojí Tereza Kmochová a ještě později dorazí její rodiče, takže ponorková nemoc nám nehrozí," znovu se usměje.