Česká lyžařka Kateřina Pauláthová bude svou zemi reprezentovat na své druhé olympiádě a to po zdravotním martýriu, které v posledních dvou sezonách prodělala.

„Těším se. Korejské svahy znám, v loňské a předloňské sezoně jsem tam startovala,“ připomněla ski areály v Jongpchjongu a Jeongseonu, které jsou od Pchjongčchangu - dějiště zimní olympiády - vzdáleny do dvaceti kilometrů. Tehdy v rámci Far East Cupu slušně bodovala. V obřím slalomu byla dvakrát druhá a jednou třetí, jedno super-G vyhrála a ve slalomu skončila čtvrtá.

„Ty tratě mi docela sedly, líbily se mi, tak se zase těším. Nevím, jak to bude vypadat teď, ale určitě to bude moje výhoda oproti holkám, co jezdí normálně svěťáky. Kvůli tomu jsme tam také jeli, abychom si to odzkoušeli,“ uznala Pauláthová.

Formu na první olympijský start, kterým bude obří slalom v pondělí 12. února, pilovala na Černé sjezdovce ve Špindlerově mlýně. „Je dost podobná té obřákové, která bude v Koreji. Poslední dny před olympiádou zasvětím tréninku a pak se budu srovnávat s aklimatizací. Přece jen tam hrozí jet lag (pásmová nemoc z narušení biorytmů člověka) a rychle ho setřepat nebude jednoduché. Zvlášť, když hned čtvrtý den závodím,“ upřesnila sympatická lyžařka.

Rozhovor s českou olympioničkou čtěte v olympijském magazínu Deníku.