„Potřebovala jsem ještě nasbírat nějaké FIS body, proto jsem po mistrovství ve Špindlu odjela ještě do Slovinska," vysvětlila po návratu z Krvavce, kde odjela slalom seriálu FIS. Název posledního dějiště letošních závodů byl pro Pauláthovou symbolický – vrátila se totiž s krvavým šrámem.

„Ve druhém kole slalomu jsem nabrala tyč, ta vypadla a sekla mě do tváře. Musela jsem zastavit a zabalit to. Teď vypadám jako boxer po K.O.," popisovala poslední start letošní zimy.

Ještě před ním si trošku spravila náladu třetím místem na mistrovství Slovinska juniorů v obřím slalomu. Pak přišly 15. a 23. příčka ve FIS obřácích v rakouském Naudersu a již zmiňovaný Krvavec. „Tam jsem měla dobré vždy jen první kolo, ale ve druhém už jsem neměla sílu. Dělala jsem chyby a dojížděla vyčerpaná," přiznala.

Únava se jí držela i při mistrovství republiky ve skiareálu ve Špindlerově Mlýně, když ve slalomu vypadla už v prvním kole a loňský titul tak neobhájila.

„Tenhle kopec je pro mě snad zakletý," posteskla si po odjetí domácího závodu. Loni totiž vyhrála slalom na sousedním Stohu. Ale černá sjezdovka ve Svatém Petru, to byla letos jiná káva.

Zlato tak vybojovala Martina Dubovská, jejíž otec stavěl první kolo. Mezi muži vyhrál Kryštof Krýzl.

„Zase jsem vypadla po vnitřní. Chtěla jsem dojet i za cenu, že budu šlapat, ale sjela jsem na prudkém úseku snad padesát metrů a to už nešlo. Nemám teď moc sil, na konci února jsem poměrně vážně onemocněla, brala antibiotika a tělo dostalo zabrat. Pořád se mě to drží," vyprávěla i po téměř dvou měsících.

I proto teď bude lítat po doktorech. „Lyže teď nechci vidět aspoň dva měsíce," pousmála se Kateřina Pauláthová.