Česká reprezentantka se ukázala v dějišti olympiády 2018 jako první český sportovec a její mise byla velmi úspěšná, když během několika dnů odjela šest závodů s bilancí jedno vítězství v superG, dvě druhá místa, třetí, čtvrté místo a jeden nedokončený slalom.
„Dnes to byl takový sprint. Hrozně rychlý a krátký," hodnotila Pauláthová závěrečný podnik v Yongpyong resortu, který bude hostit alpské disciplíny. Startovala s číslem jedna a prvnímu kolu jasně dominovala, k čemuž ji stačilo necelých padesát vteřin.

„Pro druhé kolo už byla trať rozbitá, navíc těsně přede mnou se tam vysekala Japonka Hasegawa, takže jsme asi deset minut čekaly na startu, než ji odvezla záchranka. Trošku jsem to raději podržela a pustila to naplno až dole," přibližovala druhé kolo. Výsledný čas stačil na druhé místo za o pět let starší a zkušenější Katarinou Lovtarovou ze Slovinska.

Zisk 6,64 FIS bodu českou lyžařku posunul do první padesátky světového žebříčku.

„Mise je splněna a teď vzhůru za dalším dobrodružstvím," zasmála se Pauláthová. Hlavní cíl byl získat lepší startovní pozice do zbytku sezony, především na mistrovství světa v americkém Vailu, což se v Koreji podařilo. „Do Vailu odlétáme už v sobotu, abychom se patřičně aklimatizovali," vysvětlila, proč v Havířově stráví pouze dnešní páteční den.

Na Yongpyang bude vzpomínat v dobrém. „Určitě bylo velmi přínosné seznámit se s dějištěm příští olympiády a tratěmi. Na závěr jsme si stihli prohlédnout i olympijský park v Soulu. Moc mě to tady bavilo, lidi jsou úžasní, v hojném počtu chodili i na závody," dodala.