„Odehráli jsme dva venkovní zápasy, ale vůbec se nám nevedlo, hlavně proti Varům. Z šesti bodů jsme získali jen jeden, to je bohužel hodně málo a staví nás to před těžkou úlohu zvládnout bezchybně nejbližší dva zápasy," dumá před dalším programem svého týmu havířovský trenér Filip Kubíček.

FbK Rožnov p. R. – Florbal Pegres Havířov 10:9 sn (4:3, 2:2, 3:4 – 0:0)

Nejprve absolvoval Havířov dohrávku v Rožnově. Oba celky předvedly divákům strhující podívanou. „To sice ano, ale tady jsme měli brát tři body a ne jen jeden," mrzelo Kubíčka.

Zápas plný zvratů nabídl málokdy vídaný průběh. Havířov vedl 3:0, prohrával 3:4, pak dokonce 3:6, dokázal otočit na 8:6, ale v závěru zase ztrácel 8:9! „Bylo to opravdu jako na houpačce. My jsme si to notně zkomplikovali už v první třetině. Skvěle jsme začali, po šesti minutách vedli 3:0, pak jsme ale vlastní nedisciplinovaností nabídli soupeři dvojnásobnou početní výhodu, a ten toho využil," vybavoval si Kubíček třígólovou smršť Rožnova ve 14., 15. a 16. minutě. A to ještě domácí neproměnili trestné střílení.

Ve druhé třetině se Havířov sympaticky nevzdával. Ani když Rožnov navýšil své vedení na tři góly (6:3). „Pořád jsme hráli obstojně, akorát jsme nedávali branky. Ty přišly až později, podařilo se nám v poslední třetině otočit, ale zase jsme to nezvládli a z vedení 8:6 to bylo zase 8:9," nelíbila se Kubíčkovi obranná práce svého mužstva.

V oddechovém čase si Havířované řekli, jak budou v závěru hrát a díky dobrému napadání si vynutili tlak a chyby soupeře. Dokázali srovnat na 9:9. „Vzhledem k průběhu zápasu to asi byla zasloužená remíza. Pak přišlo prodloužení, šance na obou stranách a nájezdy, to je už loterie. Lepší by samozřejmě bylo, kdybychom ten druhý bonusový bodík brali my, ale co se dá dělat," pokrčil rameny Kubíček.

Branky a nahrávky: 8. Polášek, 14. Velech (Krhut), 15. Krhut (Barabáš), 16. Polášek (Velech), 22. Kittel (Barabáš), 23. Polášek (Krhut), 52. Kittel (Velech), 53. Kittel (Krhut), 56. Kratochvíl (Pešat), rozhodující nájezd Pešat – 1. Kloza (K. Peřka), 3. Mžyk (Kloza), 6. Pavel Kožušník (Krečmer), 24. Pavel Kožušník (Kozlík), 38. Varta (Kozlík), 42. Beneš (Pavel Kožušník), 48. Kloza (V. Peřka), 51. Třaska (V. Peřka), 59. Varta (Pavel Kožušník). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 2:3. Využití: 3:2. Diváci: 80.

Havířov: Piško – V. Peřka, Vlach, Beneš, Třaska, Kučera, Varta, Folwarczný – K. Peřka, Kloza, Mžyk – Plášek, Holeš, Bezděčík – Kožušník, Krečmer, Kozlík – J. Kantor, Bitzánek.

Hurrican Karlovy Vary – Florbal Pegres Havířov 11:3 (4:2, 3:0, 4:1)

Podstatně horší zápas odehráli Havířovští v Praze na Spartě, kde si Vary odskočily na domácí zápas. „Povrch nám měl vyhovovat, máme to tam rádi, jenže tentokrát nám nešlo zhola nic. Byl to klasický den blbec," kroutil hlavou trenér Pegresu.

Vše začalo už ve vlaku, kde Vartu pravděpodobně zasáhla chřipka, takže se do hry vůbec nedostal. Zkušeného Kožušníka zase během utkání „chytila" záda a byl nucen odstoupit. „Neúčast obou hráčů byla znát, ale na výsledek to asi nemělo vliv. Opravdu se nám nedařilo," zlobil se Kubíček.

Jeho tým sice vedl, ale to bylo naposled, co se z vedení radoval. Karlovy Vary ještě do první pauzy otočily, dařilo se jim střelecky. „V obraně jsme dělali chyby, nelepilo nám to. Kdybychom zpřesnili přihrávku, mohli jsme více kousat. Takhle skóre narůstalo ve prospěch soupeře a my už si jen přáli, aby byl konec. Šlo vidět, že nám to dneska prostě nesedlo," uzavřel Kubíček nevydařený týden.

Branky a nahrávky: 5. Černý (Macek), 9. Košir (Kareš), 10. Horký (Macek), 13. Kalina (Černý), 25. Košir, 33. Macek (Horký), 36. Černý (Kalina), 47. Košir (Kareš), 52. Ujhelyi (Šnajdr), 54. Svatek, 59. Mosler (Svatek) – 2. Pavel Kožušník (J. Kantor), 14. Vlach (K. Peřka), 42. Kloza. Rozhodčí: Baloun, Šuvada. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1. Diváci: 45.

Havířov: Kotula – V. Peřka, Vlach, Kučera, Folwarczný, Beneš, Třaska – K. Peřka, Kloza, Mžyk – Kožušník, Krečmer, J. Kantor – Plášek, Holeš, Kozlík – Bitzánek. Trenér: Filip Kubíček.

Co znamenají poslední výsledky Pegresu pro situaci v tabulce? Nejbližším soupeřem Havířova bude v sobotu pražský Start. To bude pro ambice Pegresu vklínit se do první šestky klíčový duel. Výhra znamená posílení nadějí, neboť by Havířov svého soka a souseda v tabulce přeskočil v tabulce. Hraje se v Městské sportovní hale v 17 hodin. Florbaloví fanoušci by na tomto utkání neměli chybět. „Věříme, že se dáme do kupy zdravotně. Další zápas ve Svitavách ale nebude o nic lehčí. Soupeř posílil a poslední dobou vykazuje mnohem lepší výsledky než v dosavadním průběhu soutěže. Zvládnout to u něj bude velice těžké," prorokuje Filip Kubíček.