Týden s teplotou, silný kašel, k tomu ještě střevní potíže. Ale ani to nezabránilo české lyžařce, reprezentantce v alpském lyžování Kateřině Pauláthové v obsazení 26. místa ve druhém obřím slalomu Evropského poháru v Zinalu. Rodačka z Havířova dokázala bodovat i v šestém závodě seriálu letošní sezony.

„Nebylo to ono, jsem zesláblá, bez síly, ale chtěla jsem to zvládnout. A pak honem třináct set kilometrů domů k doktorovi," vzkázala z cíle ze Švýcarska.

Závod se konal za krásného počasí, trať byla hodně narovnaná a startovní pole natřískané závodnicemi světového žebříčku. Pauláthová vyrazila jako dvacátá. „Neudělala jsem chybu, ale asi jsem nejela dostatečně agresivně. Přesto jsem v cíli pět minut kašlala," komentovala svůj výkon. „Druhé kolo už jsem si užila, jela jsem jako první. Bylo to taky rovně, ale nepodařilo se mi najet víc. Ztráta už byla velká," dodala.

Namísto odpočinku a společného tréninku s Ruskami v Rakousku se vydala na nekonečnou cestu do Havířova. A plánovaný start ve slalomu světového poháru v Herminátorově Flachau příští úterý je ohrožen. „Musím k doktorovi, půjdu na krev. Snad je to jen běžné nachlazení nebo viróza, ale ten kašel je fakt hrozný. Jak nemám mandle, bojím se, aby nehrozil zápal plic," vysvětlila.

Její otec a trenér Radovan Pauláth je optimista. „Bojujeme a věříme, že to přijde, nejpozději na mistrovství světa. Naježděno Kačka má, chce to jen víc agresivity a čistou hlavu," burcuje.