Na turnaji ve vzpírání zde startovali dva havířovští svěřenci trenéra Pavla Kheka, a sice Ladislava Pokorná a také Vlastimil Moskal. Ti se již třetí měsíc připravují a trénují v Horní Suché ve vzpěračské škole Oty Zaremby právě pod Khekovým vedením.

I přes několikahodinové čekání na letišti v Istanbulu, kde strávili čas před odletem do Konye, se jim na samotných závodech dařilo a dobře reprezentovali.

Ladislava Pokorná startovala ve váze do 44 kg a skončila na třetím místě. Překonala postupně pět(!) českých rekordů juniorek do 17 let, a to jí je teprve třináct. V trhu zvedla Laďka 43 kilo a vymazala pět let starý český rekord bohumínské Gasiorové. To ale nebylo vše. V nadhozu přidala další dva rekordy, konkrétně 49 a 50 kilo, čímž překonala svůj vlastní český rekord, který držela od loňského podzimu (48 kg). Ve dvojboji tím posunula hranici dosavadního rekordu Gasiorové (89 kg) na fantastických 92 a posléze i na 93 kilogramů. „Laďka neskutečně zabojovala, zjevně jí turecké prostředí sedlo," chválil svou svěřenkyni Pavel Khek.

Druhý český reprezentant z Havířova Vlastimil Moskal svedl velký boj se slovenským reprezentantem Patrikem Brodou o třetí místo ve váze do 50 kilogramů. „Vlastík si vytvořil osobní rekordy v trhu i v nadhozu, ale o dvě kila nakonec skončil čtvrtý za Patrikem. Ale nevadí, podal kvalitní výkon," poznamenal trenér Khek.