„Neříkám, že bychom vyhráli, ale blízko bodu jsme byli určitě," poznamenal obvykle hrající místopředseda petrovického klubu Martin Vlček. Tentokrát ale nehrál a jen povzbuzoval.

Od příchodu trenéra Libora Hrčka se Petrovice snaží hrát na co největší kvalitu, tudíž na dvě pětky. Sem tam naskočí na část zápasu třetí lajna, aby si spoluhráči odpočinuli. Zbytek týmu fandí z lavičky.

„Do Ostravy jsme zase jeli ve dvaceti lidech, ale hrály dvě lajny. Nevadí, myslím, že jsme tam zanechali příznivý dojem. Je vidět, že jsme se v posledních zápasech výrazně zvedli, a to je před play off určitě pozitivní impuls," vykládá Vlček.

Díky dodržování taktických pokynů drželi hosté s MVILem krok, po dvou třetinách dokonce vedli 2:1. Ostravané byli častěji na míčku, ale výtečný výkon předváděl gólman Rataj a hodně svůj tým podržel. „Druhý a třetí gól, které jsme obdrželi, byly smolné. Ten rozhodující přišel po naší chybě, kdy jsme nevyhodili, ale ty předešlé branky zamrzely. Určitě jsme si ověřili, že v této sestavě máme na to potrápit i nejlepší," nachází klady prohraného utkání Martin Vlček.

MVIL Ostrava – ZFK AQM Petrovice 4:3 (1:1, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 19. Kezua, 42. Šrámek (Kotzur), 44. Robenek (Gurkovský), 57. Machálek (Šebesta) – 11. Firda (Plíhal), 31. Mieszek (Plíhal), 57. Firda (Rajnec).

Petrovice: Rataj – Rybák, Suszka, Lazók, Hudec – Firda, Rajnec, Szweda – Kašpar, Mieszek, Plíhal – Krumplovič, Ochodek, Urban. Trenér: Libor Hrček.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.