V něm narazí podle očekávání na sousedy z Havířova. „Splnili jsme cíl, se kterým jsme šli nejen do vyřazovací části, ale i do sezony. Pokud brněnský Sokol potvrdí roli favorita a vyřadí Opavu, skončíme nejhůře třetí, což jsme chtěli," oddechl si po nervydrásajícím dramatu s Kopřivnicí trenér Petrovic Roman Kantor.

Jeho tým však i v semifinále chce co nejvíc kousat. „Torpedo je samozřejmě obrovským favoritem, vždyť chce postoupit do první ligy, ale nedáme mu nic zadarmo. Otázka je, jak na tom budeme se silami, protože série s Kopřivnicí nás docela vyčerpala," uznává Kantor.

Vikingové totiž v rozhodujícím duelu v Petrovicích opět srdnatě bojovali. „Bylo to na krev. Zápas byl veden ve férovém duchu, ale byl to neskutečný boj. Každý chtěl postoupit, obě mužstva nechávala na palubovce všechny síly. My jsme byli schopni vyvinout na soupeřovu branku přece jen větší a hlavně soustavnější tlak. O ten jeden gól jsme byli lepší," porovnával Kantor petrovickou bitvu.

Kopřivnice vedla v utkání jen jednou (2:1), a to ještě pouhých sedm sekund. „Jinak jsme vedli neustále my, ale je fakt, že hosté nás pravidelně dorovnávali, takže to bylo otevřené až do konce. Skórovali po našich chybách, které už ale pramenily z únavy. Kluci se vydali a za to jim děkuji. Mužstvo zaslouží pochvalu za to, že bojovalo až do konce," konstatoval Roman Kantor. Vítězný gól dal nejlepší hráč domácích Dominik Chvastek.

Semifinálová série s Torpedem startuje už tento víkend. Zatím je jistý jen sobotní zápas v Havířově od 20 hodin, v neděli by se mělo hrát v Petrovicích, ale čas ještě znám není (pravděpodobně 17 hodin). Petrovičtí se dokonce chtějí s Havířovem domluvit na přesunutí utkání na úterý.

ZFK Petrovice – Vikings Kopřivnice 6:5 (1:1, 3:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Chvastek (Firda), 31. Chvastek (Szweda), 33. Hochman (Foltinek), 37. Foltinek, 47. Foltinek (P. Michalík), 53. Chvastek (Szweda) – 17. Uvíra (Baďura), 31. Baďura, 35. Vávra (Prašivka), 37. Prašivka, 52. Kubátko (Podlezl). Konečný stav série: 3:2.

Petrovice: Palovský – Ochodek, Rychlý, Hochman, Lázók, Šmída, Daubner – Schulhauser, Foltinek, Oborák – Kubiena, Urban, Szweda – Firda, Čížek, P. Michalík. Trenér: Roman Kantor.