„Ale i s Michalem by bylo obtížné v Ostravě uspět. Soupeř letos poskládal opravdu silný tým, posílil o Josefa Šimončíka, a ten s námi uhrál dvě výhry. V aktuální sezoně ještě neprohrál," poukázal na personu v ostravském družstvu trenér Havířova Kamil Koutný.

V jeho týmu se znovu statečně bil paralympik Ivan Karabec, který právě nad Šimončíkem vedl 1:0 na sety a i ten druhý měl slibně rozehraný. „Ivan zase zahrál velmi dobře, kdyby vedl 2:0, možná by to už nepustil," zalitoval Koutný.

Pochválil i Rezetku, který uhrál dva sety. „Roman se rovněž odhodlaně rval s Martinkem. Vedl 2:1 a ve čtvrtém setu to bylo 9:9. Byl blízko. Škoda, že jsme nevyhráli aspoň zápas. Výsledek 4:0 vypovídá jasně," mrzelo trenéra.

Celkově měli Havířované v Ostravě malé šance na úspěch. Proto si zahrál i mladý osmnáctiletý talent Vojtěch Rozínek, jinak člen B-týmu v první lize. Při své premiéře v extraligové soutěži uhrál set proti Šimončíkovi. Dá se předpokládat, že při dlouhodobější absenci Beneše ještě nějakou tu šanci dostane.

„Určitě, v zápasech s nejsilnějšími týmy může dostat příležitost čuchnout k tomu, aby nabral zkušenosti. V říjnu je teď kvůli mistrovství Evropy dospělých v lize větší pauza a my se soustředíme hlavně na program ve zbytku roku," připomněl Koutný následující zápasy baníkovců.

V nich se totiž střetnou s „hratelnými" soupeři KT Praha, Libercem, Františkovými Lázněmi a Elizzou Praha a tady se budou případné body počítat dvojnásob, jelikož všechno to jsou havířovští sousedé v tabulce.

TJ Ostrava KST – Baník Charvát Havířov 4:0
Body: Šimončík 2, Bindač, Martino – 0.