„Letos jsme vlastně nevyhráli za tři body. Opravdu jsem věřil, že proti Odolce to už konečně klapne, ale nestalo se tak," smutnil havířovský trenér Ján Hukel.

Volejbalisté prohráli vyrovnaný úvodní set, který se rozhodoval až v koncovce, ale druhý zvládli. Po třech prohrách s nulou tak konečně získali aspoň dílčí úspěch. „Cítil jsem, že by to kluky mohlo nakopnout, ale bohužel. Rozhodl třetí set, kdy se znovu rozhodlo až v jeho závěru. To na mužstvo dolehlo a poslední set už byl jednoznačný," rekapituloval Hukel nepodařený zápas.

Současný obrázek mužstva je jen zrcadlem havířovské situace, kdy se rok co rok začíná s přípravou později, neboť se neustále horko těžko shání finance na poslední chvíli a Havířov si pak může dovolit jen mladé a nezkušené hráče. Pokud se především v tomto směru situace nezmění, pak není naděje na nějaké zlepšení.

„Všechno souvisí se vším. Naštěstí je určitý příslib ze strany města, že klubu finančně vypomůže, na což by se mohli nabalit další potenciální sponzoři a tím pádem by se situace zlepšila. Finanční jistota dělá hodně, mohli bychom si pak dovolit kvalitní a hlavně delší přípravu, hráči by trénovali u nás v Havířově, kádr by se posílil a neměli bychom takové problémy se záchranou," míní Hukel.

SKV Havířov – Aero Odolena Voda 1:3 (-16, 22, -18, -13)

Rozhodčí: Grabovský, Pecháček. Diváci: 170.

Havířov: Jambor, Kořistka, Kutal, Šoltys, Neusser, Smith, libero Dohnal – Pospíšil, David, Vičar. Trenér: Ján Hukel.