Jen v první třetině drželi domácí s Gulivery krok. „Ale se štěstím. Úplně se to prohodilo. Zatímco my jsme v Brně hráli skvěle a soupeř špatně, dneska to bylo naopak. Ve druhé třetině se převaha Guliverů projevila i brankově a nebylo co řešit. Jsme v jakémsi útlumu, protože to trvá už třetí zápas," podrbal se na hlavě trenér Petrovic Roman Kantor.

Svým svěřencům ale svoje taktické poznámky neomlátil o hlavu. „Kluky jsem spíš povzbudil, protože v tom listopadu a prosinci hráli fakt perfektně a to nešlo vydržet pořád. Teoreticky jsme si s Brnem měli zahrát dobrý florbal, protože soupeř je hodně florbalový a my tudíž neměli co ztratit, nemuseli jsme se ničím stresovat. Nechápu to. Ale i takové zápasy florbal přináší," pokrčil Kantor rameny.

Petrovice nyní čekají poslední dvě kola a zároveň poslední dva celky tabulky. „Frýdek a Paskov musíme zvládnout, i kdyby kluci měli hrát jen s jednou rukou, tady prostě neexistuje nic jiného nezž výhra. Bude důležité oba soupeře hlavně nepodcenit. Když k tomu přistoupíme, jak máme a konečně se probereme, můžeme si zajistit tu vytouženou první čtyřku. O tu nám jde především," ujistil Kantor.

ZFK Petrovice – Sokol Brno Gullivers 3:9 (3:3, 0:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. Foltinek, 14. Oborák (Foltinek), 17. Oborák – 1. Fuchs (Mendrek), 7. Pokorný (Goliáš), 9. Sládeček (Jalový), 26. Sládeček (Mendrek), 30. Pokorný (Demek), 31. Mendrek (Fuchs), 36. Mendrek, 46. Sládeček, 53. Demek (Vancl).

Petrovice: Janík – Mrkva, Daubner, Kloza, Plonka, Lázók, Šmída – Oborák, Foltinek, Čížek – Chvastek, Urban, Szweda – P. Michalík, M. Michalík, Firda – Krumplovič, Rychlý, Kubiena. Trenér: Roman Kantor.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nemusí zveřejňovat celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si tak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.