Natálie Rašková a Anežka Kopecká se loni přičinily o zisk evropského zlata pro Českou republiku v kategorii kadetek U16 (hráček do 16 let), čímž si český tým zajistil právo startu na letošním mistrovství světa kadetek U17 ve Španělsku, což jsou de facto stejné týmy, akorát o rok starší.

Obě hráčky budou letos bojovat o opětovnou nominaci do národního družstva a přidá se k nim i střelkyně Anna Kubíčková, která premiérově dostala pozvánku do reprezentace. „Moc nás to potěšilo a budeme jí držet palce," radovala se z úspěchu havířovská trenérka Iveta Rašková.

Všechny tři hráčky jsou oporami nejen svých týmů, ale i ostravského SBŠ, kde hostují v extralize juniorek a dokonce začínají sbírat minuty i v nejvyšší ženské soutěži - ŽBL!

„Loni jsme ještě neměly extraligu kadetek, kterou jsme si vybojovaly, a tak holky startovaly za Ostravu už v předchozích letech. Už je ale zkoušíme i v ženské druhé lize. Potřebují sbírat zkušenosti v dospělé kategorii," vysvětluje Iveta Rašková.

Aby děvčata během náročné sezony „neutavila", dává v lize juniorek, kde by mohly všechny tři hrát celých 40 minut, šanci dalším hráčkám kádru a opory šetří na důležité pasáže utkání či zápasy vyšší soutěže.

Kubíčková s Raškovou jsou ročníky 1999, Kopecká je ještě o rok mladší a je kapitánkou současného národního týmu U16.