V superG skončila na 36. místě se ztrátou 6,02 vteřiny na překvapivou vítězku Nicole Schmidhoferovou z Rakouska. „Nebylo to tak těžké, ale pořád mám trochu blok. Jela jsem opatrně," přiznala Pauláthová po dojezdu v narážce na svůj drsný lednový pád při tréninku v Garmisch-Partenkirchenu.

„Dvakrát jsem zajela jinam, než jsem měla, na vnější bránu a tím ztratila rychlost. Do bran nebylo vidět přes hrby a boule, ale byla super připravená, nádherný sníh. Dalo se to jet. Není čas něco vypouštět, chci to odbourat, to bych se bála za chvíli i v obřáku," vypráví odhodlaně.

Neodpočívala ani po havárii. Rovnou z Garmische zamířila na světový pohár na Kronplatz a odtud pak s polským týmem na závody Evropského poháru do francouzského Chatelu.

Tam skončila 36. v kombinaci, 51. a 50. v superG a dvakrát nedokončila obří slalom. „Byly tam šílené podmínky, rozbité tratě, zničila jsem lyže. Ale nechtěla jsem ležet v posteli," hodnotí závěrečnou přípravu. „Teď je to den ode dne lepší, ale naražené holeně i prsa mě pořád bolí," připouští.

Takže pokračuje v léčbě laserem a chystá se na lymfatickou masáž od fyzioterapeutky Michaljaničové. „Tělo se uzdravuje, ale bere mu to moc sil. Jsem unavená, potřebuju nasbírat síly," hlásila už z hotelového pokoje v Pontresině.

Už dnes a ve čtvrtek ji čeká měřený trénink sjezdu a v pátek start v kombinaci. Uvažuje i o nedělním sjezdu. „To se ještě uvidí. Budu se modlit, abych nemusela jet kvalifikaci na obřák. Týmová soutěž se tu ještě neřešila. Slalom bych ráda jela, nechám se překvapit," vzhlíží nezdolně k dalšímu programu.