Slavia Kroměříž – Sokol Karviná 78:62 (44:23)

Trenéři Sodomka s Němcem připravovali své svěřence na to, že hra Kroměříže je hodně založená na rychlých protiútocích. V prvních minutách si na to Karvinští dávali pozor, ale pak přišlo pár rychlých protiútoků a rázem domácí vedli o deset bodů. Chytili se střelecky a ve druhé čtvrtině Karviné výrazně odskočili.

„Nespadlo nám tam nic, Kroměříži naopak všechno. Vzhledem k oslabení týmu jsme točili jen šest sedm hráčů a kromě toho i obranné postavení . Bohužel soupeř byl na koni a skóre narostlo až na nepříjemných třicet bodů rozdílu," přibližoval trenér Petr Sodomka.

Karvinští se ale nevzdali. Nesmírnou bojovností náskok soupeře umazali na polovinu a díky obrannému presinku se v posledním hracím období Kroměříži přiblížili. „Za to, že kluci nesložili zbraně, jim náleží pochvala," uznal druhý trenér Josef Němec.

Tým táhli střelecky kapitán Jakub Lepka (24 bodů) a Dominik Michnik (15), který společně s Duanesem Orlandem odvedli vynikající práci v obraně. Opět zaujal mladý Sebastian Kloss, který srdnatě bojoval pod oběma koši s mnohem staršími a urostlejšími borci.

Karviná: Lepka 24, Michnik 15, Týml 7, Baar 7, Duanes 2, Vala 3, Kloss 4, Laštuvička.

SKB Zlín – Sokol Karviná 81:64 (48:26)

Zápas ve Zlíně začali hosté velmi dobře. Z pozorné obrany vyráželi pod koš Zlína a neomylný Lepka zatížil konto soupeře deseti body. „Vedli jsme 10:7, pak jsme prostřídali, abychom unavené hráče pošetřili a bohužel střídající hráči, stejně jako v Kroměříži, nemakali jako hráči základní pětky. Zlín se zvedl, dal nám pět trojek a zase jsme doháněli. Museli jsme s kolegou opět sáhnout ke hře na pět šest hráčů. Pro ně to bylo únavné, ale tvrdou prací v obraně jsme stáhli zlínský náskok na šest bodů," popisoval trenér Němec.

V závěru zápasu už Karviné došel kyslík, takže soupeř jasně vyhrál. Výkonem nezklamali totožní hráči jako v předešlém klání, tedy Lepka (41 bodů, 14 doskoků v obraně), Michnik (13 bodů, 3 trojky) a Orlando (obrana). „Kluci v obraně dřeli, odehráli prakticky celé utkání. Opět musím pochválit mladého Klosse, který tentokrát odehrál úctyhodných 37 minut," dodal Němec.

Karviná: Lepka 41, Michnik 13, Baar, Týml 4, Vala, Duanes 6, Kloss, Laštuvička. Trenéři: Sodomka a Němec.