Tak jako každý měsíc, kdy nejsou hlavní prázdniny, tak i v říjnu se judisté Baníku zúčastnili několika turnajů. Prvním bylo další kolo Českého poháru v Teplicích, kde zabodovali starší žáci.

Jan Babič ve váhové kategorii do 66 kg obsadil krásné druhé místo, Adam Przybyla skončil ve váhové kategorii nad 73 kg třetí. Umístění v tomto poháru je velmi důležité pro přebor České republiky.

Ten letošní proběhl 21. října v Ostravě, kde oba karvinští judisté skončili shodně na třetím místě. „Už kvalifikace je pro kluky dost těžká, protože znamená objet a bodovat na turnajích po celé republice. Skončit pak na bedně přímo na republikovém přeboru, to je paráda,“ pochválil mladé judisty trenér Karel Štefánik.

Ve stejném termínu se ještě konal ve Štramberku turnaj benjamínků, který ve své váhové kategorii vyhrála Viktorie Jurčíková.

Anežka Kopecká v akci.
Anežka Kopecká o olympiádě: Škoda medaile, ale zkušenost to byla skvělá

Na poslední závody v měsíci si zajeli karvinští judisté do polského Plocku. Jednalo se o mezinárodní turnaj, kterého se účastnilo 430 závodníků. A dlouhá cesta se vyplatila. Baníkovci vybojovali čtyři cenné medaile. Na prvních místech svých vah skončili opět Jan Babič, Adam Przybyla a Viktorie Jurčíková, bronzovou medaili přidala Zuzana Przybylová.

„V listopadu nás čekají další závody a hlavně ten náš hlavní, protože 24. listopadu budeme pořádat Velkou cenu Karviné,“ láká Štefánik nejen příznivce juda, ale širší karvinskou veřejnost do haly MFK (Kovona), kde se fanoušci mohou na tento olympijský, úpolový a krásný sport přijít podívat.

Indiáni zabrali a dočkali se výhry.
Havířov doma zabral, výhru zařídil hattrickem Wojnar
Bohumínští fotbalisté si zastříleli.
Bohumín naděloval. V Ústí vyhrál 6:1