Havířované letos disponují kádrem pěti zkušených borců, zbytek jsou hráči středního, spíš mladšího věku a pět borců bylo v létě vedeno ještě v kategorii dorostenců. „Už jsou muži, tak jsme je vzali do Přelouče, aby se začali otrkávat a postupně sbírat zkušenosti," nastínil trenér Radomír Kloda.

Přelouč je loňským vítězem soutěže a byla favoritem. Poločas vyhrála 17:0, ale nebylo to tak jednoznačné. „První pětku jsme dostali spíš smolně, jelikož domácí mlýnovka zakopal o nohy vlastního spoluhráče a rozhodčí si myslel, že jsme faulovali my. Takže dal domácím k dispozici trestňák, po kterém nás Přelouč zatlačila před brankoviště a položila," popisoval Kloda.

Jeho svěřenci se ve druhé půli dostali k nadějnému stavu 17:10, když pokládali u lajn, ale na víc už nedosáhli. V závěru riskovali ve snaze dorovnat přeloučské vedení a domácí je za to trestali dalšími body.

RC Přelouč – RC Havířov 36:10 (17:0)

Body: Čížek 15, Dostál 10, Kohout 6, Musil 5 – Badura 5, Sittek 5. Rozhodčí: Ripcsik – Brt, Borovian. Pětky: 6:2. Bez ŽK. Diváci: 70.

Havířov: Sittek, Trtek, Aberle, J. Hanák, Walek, F. Hanák, Macháček, Olšanský, O. Kloda, A. Kloda, Badura, Petr Kozubík, Pavel Kozubík, Benčík, Uhlíř – Čmiel, Veselý, Harenčák. Trenér: Radomír Kloda.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.