Havířovany čekal po ostrém startu (Mariánské Hory, Petrovice) konečně zase zápas bez stresu. Zlín výkonnostně přece jen zaostává, takže domácí měli splnit povinnost a připsat si pohodovou výhru. To splnili. Za hodinu stihli deset pětek, zbývajících dvacet minut mohli vypustit, a tak se dohrávalo v poklidu.

„Není to tak, jak to vypadá, že jsme se předem smířili s porážkou, ale bohužel se nám to nastřádalo právě na tento zápas. Máme spoustu zranění a nemocí a pracovních povinností. Na střídání jsme měli jen jednoho nováčka, který nastoupil vůbec poprvé. Neřekl bych, že jsme hráli odevzdaně, že bychom neměli dostatek sil, ale dělali jsme velké chyby v obraně, v obraně jeden na jednoho, ve skládání, když se nechá hráč běžet a nikdo ho nesloží za nohy, tak to pak podle toho vypadá," komentoval drtivou prohru sportovní ředitel Zlína Dan Chytil.

Na první pětku se ani dlouho nečekalo a skóre pak utěšeně narůstalo ve prospěch Havířova. „Šlo vidět, že náš roj byl zjevně nad síly soupeře jak v tlaku, tak v situacích po vymletí míče. Navíc naše třetí řada perfektně kryla prostor a vůbec soupeři nedovolila hru podél mlýna. Ne že by se Zlín nesnažil, ale hráči mu to prostě nedovolili," komentoval zápas sekretář RC Havířov Karel Gaman.

Trenér Radek Kloda tak mohl poslat do hry téměř všechny hráče, které měl k dispozici. „Chválil bych, ale soupeř to nebyl nijak obtížný, takže budu s chválou šetřit. Ale oceňuji řadu dobrých kombinací. Jen nebylo dobře, že hoši posledních dvacet minut vypustili, důsledkem toho byla přemíra chyb," konstatoval po vítězném utkání.

Nyní už jeho celek čeká důležité utkání v Přelouči, které se hraje zítra, tedy v neděli 11. května. „Mariánské Hory nám už v tabulce utekly, ale ještě se můžeme dostat do baráže, takže zápas musíme zvládnout," burcuje své svěřence trenér Kloda.

RC Havířov – RC Zlín 68:3 (40:0)

Body: A. Kloda 18, Badura 15, Fric 5, Pavel Kozubík 5, Macháček 5, Leroch 5, Wantulok 5, Tomčík 5, Harenčák 5 – Smiřický 3. Rozhodčí: Habrda, Reich. Pětky: 10:0. ŽK: J. Hanák (H). Diváci: 80.

Havířov: Macháček (52. Fajkus), Indrák (62. Sittek), Aberle (41. O. Benčík), Wantulok, Olšanský, Leroch, F. Hanák, Fric (41. Veselý), Jan Uhlíř, Tomčík (62. Walek), Badura, A. Kloda, J. Hanák, Pavel Kozubík (41. R. Benčík), Harenčák.