Zatímco po podzimu byly bodové odstupy mezi jednotlivými celky v tabulce minimální, po osmém kole už jsou velmi výrazné. Pro poslední dva týmy z Vyškova a Havířova se situace stává už kritickou, protože odstup od ostatních se zvětšuje. Havířovští podlehli v Brně domácím hráčům poměrně jasně, když o osudu utkání rozhodl dvěma položenými pětkami Opravil.

„Ten je snad naším osudem. Deset bodů nám dal už na podzim doma a také tehdy skončilo utkání podobným rozdílem," kroutil hlavou sekretář havířovského klubu Karel Gaman.

Tentokrát ale nebylo co řešit. „Dragon byl lepší," uznal sportovně kapitán Havířova Pavel Indrák. „Holt jsme to nezvládli a určitě jsme nehráli to, co bylo před zápasem řečeno na taktické poradě," zlobil se.

Havířovanům tak nezbývá než bojovat. „Pokud nechceme být poslední, měli bychom začít pravidelně bodovat," naznačuje Gaman, kudy by měla vést cesta za posunem v osmičlenné tabulce.

Předseda klubu Roman Čmiel věří, že Havířov se na mistra z Říčan adekvátně připraví. „Musíme se dát dohromady psychicky i fyzicky. Ale pořád věříme. Ještě je brzy na to házet flintu do žita. Na podzim jsme Říčany porazili, jako jediní u nich. Doufám, že si na to kluci vzpomenou," říká Čmiel.

Jediný otazník visí nad způsobilostí terénu. Je totiž pravděpodobné, že se duel, který je na programu v sobotu od 14 hodin, odloží. Rozhodne se ve čtvrtek.

Dragon Brno – RC Havířov 30:14 (15:7)

Rozhodčí: Šustek – Habrda, Juřica. Pětky: 5:2. Diváci: 234.
Body: Opravil 10, Dosedla, Doig, Vlk a Tieber po 5 – Pavel Kozubík a Leroch po 5, Tomčík 4.