Navíc položili čtyři pětky a to znamenalo i pátý bonusový bod navíc. „Jsem rád, že se povedlo z důležitého utkání brát pět bodů. Na derby jsme se pečlivě připravovali,“ upozornil hrající trenér Havířova Patrik Kovács.

To mimo jiné zahrnovalo stanovenou taktiku. Domácí se snažili roztahovat hru do šířky, aby přinutili Ostravany běhat. „Kontaktní hru mají výbornou, ale vyplňovat prostory jim moc nejde, tak jsme se na to zaměřili,“ přiblížil Kovács něco z havířovské taktické kuchařky.

Hokejbalisté jsou ve finále. Play off zvládají výborně. Prachatice i Dobřany porazili 3:0 na zápasy.
Hokejbalisté prošli přes Dobřany do finále

Fungovalo to. Ragbisté se drželi plánu, dobře si přihrávali a i přes relativně vyrovnanou hru v poli dokázali být nebezpeční před brankovištěm a hlavně v něm. Položili totiž hned čtyřikrát.

Skvělý zápas odehrál Daniel Walek, který položil dvakrát a ještě přidal body z kopů. On sám zaznamenal více bodů než celý ostravský tým dohromady.

Tým. Havířovští ragbisté se chtějí vejít do první trojky.Zdroj: Josef Pintér

„Danovi to na desítce sedlo. Byl to náš dispečer hry a celé utkání mu neskutečně vyšlo. Spokojen jsem ale i s výkony našich mladíků. Barabáš s Regecem jsou vlastně ještě junioři, ale hráli výborně,“ chválil Kovács. On sám položil jednou. Čtvrtou pětku obstaral Macháček.

Ragbisté tak vymazali minusové položky za kontumační porážku z Bystrce a právě nepříjemnou Bystrc hostí další neděli doma. „Brňané měli platit za favorita naší skupiny, ale nevede se jim tak, jak by asi sami chtěli. Naopak Zlín potvrzuje roli černého koně. Vůbec celá naše skupina je hodně vyrovnaná a záležet bude na každém bodu. Pokud chceme do první trojky, a tím pádem i do podzimní Národní ligy, tak musíme doma všechno vyhrát,“ má jasno Patrik Kovács.

Fotbalistky Havířova slaví vysokou výhru.
Skvělé fotbalistky. Nasázely třináct gólů!

RC Havířov – Sokol Mariánské Hory 31:18 (24:13)

Rozhodčí: Žilka – Kozubík, Sittek. Pětky: 4:3. ŽK: Hanák – Veselka. Diváci: 100.

Havířov: Tržický (45. Fajkus), Kovács 5, Aberle, Titěra, Spurný (56. Birčiak), Kolodzeiczyk, Hanák (60. Miarka), Macháček 5 – Kozubík (53. Regec), Walek 21 – Benčík, Barabáš, Hodás (40. Majerčík), Lamač – Hladík.

Body Ostravy: Troanský 10, Molitor 5, Juchelka 3.

Florbalisté Havířova se do superligy neprodrali, ale i tak mají za sebou výbornou sezonu.
Torpedo zůstává prvoligové