Od začátku jarní části trápí havířovské ragbisty zranění a absence klíčových hráčů, bez kterých zatím nedokázali vyhrát. V černé sérii pokračovali i na jaře.

Domácí se do Havířovských pustili s vervou a už ve třetí minutě položil Juřínek první pětku. Pak to šlo ráz na ráz. Vyškov do konce první půle složil ještě sedmkrát a nebylo o co hrát. Hostům, kterým scházelo jedenáct hráčů, navíc v 50. minutě odstoupil pro zranění i Fajkus a dohrávalo se ve třinácti.

Ani tak Havířovští hru nezabalili a podařilo se jim dvakrát položit pětku po rojových akcích. Díky tomu neodjížděli z Vyškova s nulou.

„Výsledek je sice hrozivý, ale je to dáno tím, že se nám od minulého týdne nikdo neuzdravil a k tomu se zranili další dva hráči. První půlku jsme hráli proti větru, což byl náš další handicap, takže hráči těžko útočili a nemohli držet kopy dále od našeho brankoviště. Ve druhém poločase se kluci trochu vyhecovali. Měli k tomu i vítr v zádech a podařilo se jim udělat aspoň deset bodů," komentoval zápas havířovský trenér Radomír Kloda.

JIMI RC Vyškov – RC Havířov 75:10 (49:0)

Body: M. Kovář 30, Juřínek 10, P. Pořízek 10, Fialka 5, Trunečka 5, Mendham 5, M. Pořízek 5, Monček 5 – Fajkus 5, Wantulok 5. Pětky: 11:2. Rozhodčí: Heřman – Haitman, Livers.