„Bohužel musím objektivně přiznat, že Slavia byla ve všech směrech lepší a porážku jsme si zasloužili. Nemůžu našim hráčům upřít snahu ani bojovnost, ale ragbyová kvalita byla tentokrát na straně soupeře," férově uznal trenér společenství Jaroslav Kaňák.

Jeho svěřenci přitom začali dobře a po trestném kopu A. Klody šli do vedení. To byly ale jediné poločasové body ostravských a havířovských hráčů. Slavia zabrala a stav otočila. Hosté jej neredukovali ani v početní výhodě.

Mezi 40. a 50. minutou Pražané hosty zatlačili před jejich brankoviště a po špatném odkopu přišla pětka – 12:3. Další změna stavu přišla za šest minut, kdy domácí zvýšili po trestném kopu Veselého na 15:3.

„Ke cti našich hráčů slouží, že nesložili zbraně, ale naopak zvýšili tempo hry a po průniku Macháčka, který konečně dostal míč do běhu, jsme položili pětku. Po konverzi Klody jsme snížili na 15:10 a začalo to vypadat nadějně. Slávisty jsme přehrávali a těšili se na obrat. Jenže pak přišla zbytečná žlutá karta Doupovce, po které jsme museli udělat přesuny v sestavě. Domácí toho využili, chytrými překopy se snadno dostávali za naši obranu a ve dvanáctiminutovém bloku po chybách zadáka a křídel zvyšovali skóre pětkami a kopy po pětkách," přiblížil rozhodující pasáž zápasu trenér Kaňák.

Slavia Praha – Sokol Mariánské Hory 35:10 (7:3)

Body: Veselý 13, Chalupa 5, Kefurt 5, Švorčík 5, Jirman 5, Kolář 2 – Macháček 5, A. Kloda 5. Rozhodčí: Tůma – Haitman, Vítek. Pětky: 4:1. ŽK: Fischer – Doupovec. ČK: Kolář – Vávra. Diváci: 200.

Mar. Hory/Havířov: Macháček, Indrák, Aberle, Wantulok, Olšanský (65. Moravčík), Leroch, Madry, Fric (58. Šmolka), Doupovec, A. Kloda, L. Badura (51. Hanus), Pavel Kozubík (51. J. Hanák), Vávra, Tremko, Učeň. Trenéři: Jaroslav Kaňák a Milan Kubatý.

V první lize udržel Havířov cennou nulu

Vítězství v nepěkném zápase ukořistili ve 4. kole I. ligy naopak ragbisté Havířova. Petrovice sice kralují ženské lize, ale mezi muži je to slabší. Přesto se v Ostravě, kde Havířov hraje své domácí zápasy, pokoušely prodrat do čela tabulky. Ragbisté společenství Mariánské Hory/Havířov jim to nedovolili.

Zápas samotný ale moc ragbyové krásy nepobral. Poločas dokonce skončil málokdy vídaným skóre 0:0.
„Když hru nezastavil předhoz, pak ho zastavil přestupek a trestný kop. A když ani to, pak hru snad stokrát přerušilo ošetřování polehávajících hráčů," přibližoval nedramatický a neatraktivní zápas Karel Gaman, sekretář havířovského klubu. „Jsme rádi jen za ty body," dodal.

RC Havířov – RK Petrovice 20:0 (0:0)

Body: Pavel Kozubík 10, Tremko 5, Veselý 5. Rozhodčí: Habrda – Reich, Klimek. Pětky: 3:0.

Havířov: Denko, Szariczki (53. Janečka), O. Benčík (12. Olšanský), Herman, Kuba, F. Hanák, A. Badura, Madry (40. Moravčík), Csernai, Učeň, R. Benčík (40. Veselý), Pavel Kozubík, J. Hanák, Kováč, Tremko. Trenéři: Jaroslav Kaňák a Milan Kubatý.