Svěřenci trenéra Patrika Kovácse si postup zajistili větší silou v ofenzivě, přestože trenérovi vadila nesouměrnost hry.

„Bylo to jako na houpačce. Hráli jsme dost nevyrovnaně. Třeba jsme zabrali, položili pár pětek a najednou začali odpočívat," nebyl příliš spokojen trenér Kovács.

Na tahu v takových chvílích byli zase Pražané a rovněž pokládali. „Nestíhali jsme zastavovat jejich průniky, naštěstí to platilo i opačně. Vadí mi, že jsme měli tři žluté karty, takže jsme hráli celkem třicet minut v oslabení, což bere síly," upozornil.

Když Iuridica snížila rozdíl, tak Havířov zase přidal a podařilo se mu vyhrát. Nadšením ale Kovács nejásal. „Pokud bychom hráli celou dobu koncentrovaně a s maximálním nasazením, museli jsme vyhrát naprosto jasně. Byla to spíš taková splněná povinnost," uznal hrající kouč Havířova.

Jeho tým si tak zahraje finále soutěže, kde sice nejde o postup, ale o prvenství v soutěži ano. Soupeřem ragbistů bude vítězný moravský tým Dragonu Brno B, který semifinále, na rozdíl od Havířova, absolvovat nemusel, protože jeho soupeř - béčko Slavie, se do Brna ani neráčilo dostavit.

Rozhodující zápas o prvenství v soutěži se odehraje již tuto neděli 25. června od 14 hodin, a to v Havířově!

ARC Iuridica Praha – RC Havířov 31:44 (17:22)

Pětky: 5:8. Rozhodčí: Ripcsik. ŽK: Hladík, J. Hanák, Spurný (všichni H). Diváci: 50.

Body Havířova: Hladík 10, Mihalik 9, Kovács, Lamač 5, Macháček 5, J. Hanák 5, F. Hanák 5, A. Kloda 2.