Jednu výpravu MSK Orlová čekalo Mistrovství Česka v turistickém závodě ve vzdálených Kraslicích. „Využili jsme dobrého vlakového spojení a odcestovali vlakem do Chebu, odkud byl již jen kousek do Sokolova a blízkých Kraslic. Před ubytováním jsme se ještě stihli vypravit na blízkou rozhlednu,“ vyprávěla trenérka orlovských dětí Eva Vilhelmová.

Ty se pak začaly připravovat na závod, v němž měly medailové ambice. Vyzvedly si startovní čísla, prostudovaly mapu trati a seznámily se s časovým programem.

Druhý den je čekaly náročné kopcovité tratě s tradičními disciplínami. Nejlépe si z velké orlovské výpravy vedla Hana Gabzdylová v kategorii starších dorostenek, která si i přes tři trestné minuty na hodu míčkem nejrychlejším během zajistila zlatou medaili.

Orlovský Jakub Adámek probíhá cílem.Zdroj: MSK Orlová

Výborný výkon podal také Jakub Kůrka v kategorii mladších žáků, který získal stříbrnou medaili. Bronz si vysloužila bezchybným výkonem Jana Nowaková v kategorii starších žákyň. Medailovou sbírku doplnilo družstvo žactva, které obsadilo celkové třetí místo, tedy další bronz.

Jiní orlovští sportovci se ve stejném termínu zúčastnili MČR žactva v biatlonu v Kosmonosech u Mladé Boleslavi. V sobotu se běžel vytrvalostní závod, kdy se za nesestřelené terče přidává trestný čas. Orlovským se střelba zase tolik nedařila, a tak byli rádi alespoň za body.

V neděli už byla střelba lepší, takže i umístění závodníků MSK se zlepšilo. Kateřina Badurová si zaběhla dvě trestná kola a získala druhou výkonnostní třídu, Jakub Adámek si pak s jedním trestným kolem a výborným během zajistil bronzovou medaili a opět se dostal na vytouženou bednu.

Basketbalový tým karvinského Sokola by letos v soutěži rád uspěl.
Basketbalisté Karviné vyhráli. Mají slušný kádr. Na postup?
Dominik Solák gól nedal. To se mu přihodilo naposledy před rokem a půl.
Dominik Solák: Soupeře jsme si nerozběhali