Karviná po třech prohrách konečně zabrala a porazila Sokol Dobrá. V havířovském derby se radoval domácí Slovan a vyhrála také Orlová B, která si poradila se Slavojem Poruba C.

Slovan Havířov – Baník Havířov 4,5:3,5

Do utkání vstoupil lépe Baník, jelikož po remízách Berana s Víznerem a Kaminského s Bulawou prohrál Kubeczka s Baierem. Baník se ale z vedení dlouho netěšil. „Další remízu přidal Jaworski proti Kolářovi, ale v pravý čas jsme zabrali. Neděla a Pacl své soupeře přehráli a rozhodovalo se v partii Szczepanka. Ten ve dlouhé koncovce prokázal dobrou techniku, získal pěšce a materiální převahu přetavil ve výhru. Pro Baník je to dost krutá prohra,“ uznal zástupce kapitána Slovanu Aleš Kubeczka.

Body: Neděla, Szcepanek a Pacl po 1, Jaworski, Kaminský a Beran po 0,5 – Funiok a Baier po 1, Kolář, Bulawa a Vízner po 0,5.

Havířovské basketbalistky drží pozice pro play off, ale budou to mít těžké.
Basketbalistky se podělily s Olomoucí

Slavoj Poruba C – Slavia Orlová B 3,5:4,5

Vyrovnaný zápas v Ostravě pro sebe rozhodli Orlovští.

Body: Židek a Chrostek po 1, Dobrovolský, Koziol a Vícha po 0,5 – Šrámek, Walica a Horváth po 1, Zabystrzan, Lojek a Sieber po 0,5.

Ilustrační foto.
Sbírku pro osamělé psíky „dědí“ vždy mladší studenti od starších kolegů

ŠK Karviná – Sokol Dobrá 5,5:2,5

Karviné se lepí smůla na paty. Zdravotní a rodinné problémy hráčů zatím nedovolují postavit nejsilnější sestavu, což se promítá i do výsledků. I proti Dobré nastoupil Mroziak s velkým sebezapřením a vysokými teplotami.

„Jenže pokud jsme chtěli konečně uspět, nebylo jiné cesty,“ sdělil Deníku kapitán karvinského mužstva Lubomír Zimniok.

Jako první skončila právě Mroziakova partie - domácí hráč ji dotáhl k remíze. Poměrně brzy zvítězil karvinský Poloch, ale několik partií bylo hodně nervózních, takže výsledek byl neustále na vážkách. Až v závěru zvítězili i Olšar s Růžičkou a domácí se dočkali výhry. „Potěšitelné je, že nikdo z našich neprohrál,“ mnul si ruce Zimniok.

Body: Poloch, Růžička a Olšar po 1, Mroziak, Sobek, Gnida, Zimniok a Walowy po 0,5 – Demko, Slanina, Válek, Keprt a Tvrdý po 0,5.

Oldřich Horák

Karvinský brankář Nemanja Marjanovič věří, že tým Baníku je na dobré cestě stát se velkým mužstvem.
Nemanja Marjanovič: Vyplácí se poctivost
Dávid Guba (vpravo) během utkání v Plzni.
Forvard MFK Dávid Guba: Na vyrovnání už nám nezbyly síly