Slávisté jsou tak nadále v čele a míří za postupem. V dalších zápasech Karviná přehrála céčko Frýdku-Místku, zatímco Baník Havířov prohrál v Třinci.

Slavia Orlová – Slovan Havířov 5,5:2,5

„Byl to vyrovnaný zápas,“ přiblížil úvodem předseda orlovského oddílu Jiří Novák. „Chyběli nám tři hráči základní sestavy a o výsledku rozhodly zadní desky. Tam jsme měli lepší hráče, a proto jsme vyhráli,“ vysvětlil.

„Tušili jsme, že bez Poloka a Kaminského se body z Orlové povezou těžce,“ připustil kapitán Havířova Aleš Kubeczka. Remízy Neděly, Jaworského a Pacla znamenaly body proti soupeřům, se kterými se velmi dobře znají. „Nakonec Orlová zaslouženě vyhrála, ale remízou nám udělal radost Červenka, pro kterého šlo o první letošní utkání za náš A-tým,“ objasnil Kubeczka.

Body: Tomaszewski, Hrtánek a Šrámek po 1, Mrázek, Zabystrzan, Kostka, Sieber a Lojek po 0,5 – Neděla, Jaworski, Pacl, Valenčík a Červenka po 0,5.

ŠK Karviná – BŠŠ Frýdek-Místek C 6:2

Hosté přijeli bez opor z ciziny, takže zápas se stal jasnou záležitostí domácích. „My jsme naopak posily z Polska měli,“ sdělil kapitán Karviné Lubomír Zimniok. „Brzy jsme se dostali do vedení, když chyboval soupeř s naším Olšarem. Divoká partie Walowého s Nytrou skončila remízou, ale pak jsme zase vyhrávali,“ popisoval Zimniok průběh střetnutí. Poslední bod přidal letos velmi dobře hrající Petr Poloch.

Body: Sobek, Poloch, Olšar, Zimniok a Káňa po 1, Czerw a Walowy po 0,5 – Kaňáková 1, Štěpán a Nytra po 0,5.

TŽ Třinec B – Baník Havířov 4,5:3,5

Podrobnosti nesděleny (opět).

Body: L. Langner a Sikorová po 1, Maroszczyk, Valíčková, Pilch, Szwed a Sikora po 0,5 – Podlesný 1, Bulava, Funiok, Tomeček, Bulawa a Tomeš po 5.

Oldřich Horák