Borci ŠK Karviná z jedenácti kol prohráli jen dvakrát. Nejprve na šachovnicích Frýdku-Místku B a podruhé právě v posledním kole.

Kapitán družstva Jaroslav Sobek dal totiž příležitost i náhradníkům, aby okusili atmosféru prvoligových klání. Z obvyklé sestavy se objevili jen tři hráči – Vojtěch Zwardoň, Jaroslav Olšar a Josef Lys. „Už jsme si to užívali a chtěli jsme dát příležitost i dalším hráčům," potvrdil předseda Karviné Jaromír Canibal, že o výsledek v závěrečném kole už tolik nešlo.

Do utkání zasáhl dokonce i on sám a remizoval s Vojtěchem Dobešem, který má o 270 jednotek větší ELO než karvinský předseda.

Karvinští šachisté měli na závěr sezony i krátké posezení, ve kterém předseda Canibal naznačil určité kroky do budoucna. „Všichni hráči zaslouží uznání, protože po celou dobu podávali maximální výkony a to nám nakonec přineslo i první postupové místo," dodal Jaromír Canibal.

Druhý okresní zástupce v soutěži ŠK Slavia Orlová skončil na pěkném třetím místě.

Doplňme, že kromě Karviné postupuje do extraligy ze druhé prvoligové skupiny i ŠK ERA Poštovní spořitelna Praha. Naopak z extraligy sestoupí pravděpodobně dvě pražská družstva Mahrla a Bohemians. Extraliga má o víkendu na programu závěr sezony.

VÝSLEDKY
ŠK Karviná – ŠK Staré Město 3:5
Body: Lys 1, Canibal, Zwardoň, Zimniok, Olšar po 0,5.

Caissa Třebíč – Slavia Orlová 4:4
Body: Mrázek 1, Talla, Kriebel, Zábystrzan, K. Olšarová, Mitura, Kawulok po 0,5.

Oldřich Horák