Béčko Orlové v něm jasně přehrálo Karvinou, a přivodilo jí už šestou porážku sezony. Opět vyhrál Slovan Havířov, který v tabulce předstihl béčko Frýdku-Místku a je společně s Grygovem už druhý.

Slavia Orlová B – ŠK Karviná 6:2

„Nastoupili jsme se třemi náhradníky, a ačkoliv to zprvu vypadalo nadějně, nakonec byli šťastnější domácí,“ poznamenal kapitán Karviné Lubomír Zimniok, který jako jediný z hostujícího družstva vyhrál svou partii.

Po rychlé remíze Zabystrzan – Růžička začali karvinští hráči chybovat a Orlová se dostávala do trháku. „Na zadních deskách si domácí bez problémů poradili s našimi náhradníky, pak prohrál ještě Olšar překročením času v dobré pozici, a nakonec Raszka přehlédl mat. S tím už nešlo nic dělat,“ pokrčil Zimniok rameny. Zdá se, že po nedávném sestupu z první ligy čeká Karvinou další sešup, tentokrát z té druhé. Naproti tomu Orlová B z pásma sestupu vybředla.

Body: Lojek, Kostka, Novák, Sieber a Šebesta po 1, V. Šrámek a Zabystrzan po 0,5 – Zimniok 1, J. Sobek a Růžička po 0,5.

Ilustrační foto.
Rom v Havířově masturboval před ženou

Slovan Havířov – Tatran Litovel 4,5:3,5

To u Slovanu Havířov se letos hraje úplně jiná písnička. Tým šlape a vyhrál už šesté utkání. „A to jsme nastoupili bez Szcepanka a Valenčíka. Ale je fakt, že oslabená byla i Litovel,“ uznal kapitán domácích Aleš Kubeczka.

Po remíze Kaminského s Mohaplem šla do vedení Litovel, neboť Wertheim nestačil na Gerycha. Pak už ale začal Slovan bodovat. Po remízách Pacla a Berana srovnal Jaworski a vedení na stranu Havířova strhnul Wiewiora.

„Já jsem pak v zahájení příliš optimisticky obětoval figuru za dva pěšce a soupeř mě potrestal. Zápas se tak rozhodoval na první šachovnici, kde Vlastík Neděla po náročném boji vyhrál dámskou koncovku s pěšcem navíc a vyhráli jsme,“ popsal Kubeczka.

Slovan má na dosah druhé místo (na vedoucí Třinec B to stačit nebude), jelikož s Grygovem v předposledním kole ještě hraje vzájemný zápas.

Body: Neděla, Wiewiora a Jaworski po 1, Pacl, Kaminský a Beran po 0,5 – Gawlas a Gerych po 1, Haderka, Mohapl a Pavlík po 0,5.

Filip Kubala zkusí štěstí v Karviné.
Filip Kubala hostuje v Karviné

TŽ Třinec B – Baník Havířov 5,5:2,5

Naopak havířovský Baník je na tom stejně bídně jako Karviná. Další - již šestou - porážku zapsal u třineckých Železářů, ale to byla porážka, se kterou se počítalo. Domácí totiž suverénně proplouvají soutěží a míří za postupem. Neztratili ještě ani bod.

Body: Fargač, Sikorová, Kvíčala a Schoupal po 1, L. Langner, Szwed a Maroszczyk po 0,5 – Bulava 1, Tomeček, Dobrovolský a Bulawa po 0,5.

Oldřich Horák

Historické fotografie z hokeje v Orlové.
Hokejová Orlová si připomíná významné jubileum
Martin Šindelář je rád, že už je v Karviné.
Nová posila Karviné Martin Šindelář: Mrzí mě, že jsem přišel tak pozdě