Mladý vícebojař svou účast na MČR proměnil v zisk mistrovského titulu v desetiboji a nyní i v bronzovou medaili z halového sedmiboje. S přechodem do juniorské kategorie talentovaný atlet změnil tréninkové zázemí a v takřka profesionálních podmínkách se nyní připravuje u trenéra Kosniovského v ostravských Vítkovicích. Přesto stále reprezentuje svůj „rodný" klub TJ Start Havířov.

„Davidova forma byla před samotným závodem dost nejasná, neboť přes měsíc laboroval se zraněním paty a tréninkové možnosti tak byly výrazně omezené," prozradil havířovský trenér Startu Tomáš Kopecký.

Proto Hájek připravil všem zasvěceným parádní překvapení, když si od samého úvodu výrazně vylepšoval osobní rekordy v každé disciplíně juniorského sedmiboje. Za zmínku stojí především osobní maxima z dálkařského a výškařského sektoru - 674 cm a 193 cm!

Díky těmto výborným výkonům a zisku 4907 bodů zaostal Hájek pouze za vítězným Sýkorou z Třebíče, který vytvořil nový český juniorský rekord a je považován za nástupce Tomáše Dvořáka a Romana Šebrleho, a za druhým Doležalem z Hradce Králové, který je zase loňským dorosteneckým vicemistrem světa v osmiboji!

Barvy TJ Start hájili na Mistrovství republiky i Jan Vácha a Lucie Höfrová. Prvně jmenovaný v sedmiboji patnáctiletých atletů obsadil šesté místo, Höfrová skončila dvacátá v sedmiboji starších žákyň.

Více v tištěném vydání Deníku