V sobotním podvečeru hostili baníkovci Hranice, tedy tým, na jehož úkor hodlali postoupit a tým, který v závěru podzimní části na jeho palubovce porazili.

I proti Hranicím měli domácí hráči opět nakročeno k výhře, nedovedli však soupeři utéct na nějaký větší gólový rozdíl. Oproti předchozím zápasům se nedařilo ani brankářům, kteří v minulých duelech byli oporami. Tentokrát to neplatilo.

„Upřímně, čekali jsme, že naši brankáři doma napodobí Lovosice, kde měli pomalu padesátiprocentní úspěšnost zákroků. Dneska byl ten efekt špatný," připustil po utkání neskutečně zklamaný trenér HCB Jaroslav Hudeček.

Házenkáři Karviné (v černém) si nedokázali poradit s tvrdě hrajícími Hranicemi.

Za konečnou remízou, která jeho tým odsunula mimo první šestku, viděl právě slabou úspěšnost gólmanů a neproměněné šance. „Bohužel Kučerka v hranické brance vyřešil řadu ošemetných situací, které by normálně gólman snad ani neměl mít (mimo jiné tři sedmičky – pozn. aut.). On je bohužel měl, a to byl diametrální rozdíl mezi našimi a soupeřovými brankáři. To byl ten rozdíl, který stanovil neúspěšný výsledek," povzdechl si Hudeček, jehož týmu chyběl skutečně jen kousíček k vytouženému postupu mezi nejlepší.

Hudečkovi svěřenci se vydali ze všech sil, museli už v 42. minutě za nepříznivého stavu 20:21 riskovat a hráli řadu útoků bez brankáře s jedním hráčem v poli navíc! „Za to ale mohla ta slabá úspěšnost brankářů. My jsme střelce Hranic měli zmapované, ale gólmani nechytali tak, jak jsme je na Hranice připravovali. To mě štve, protože pak přijde celá práce vniveč," zlobil se karvinský kouč.

Ten po zisku titulu v roce 2009 řekl v jednom z rozhovorů pro Deník, že asi měl čarovný proutek. Baníkovce totiž tehdy dokočíroval k titulu v téměř bezvýchodné situaci.

I letos to po svém jmenování do funkce hlavního kouče A-mužstva dokazoval. Po zpackaném podzimu se karvinští hráči vypjali k úžasným výkonům, porazili nejsilnější celky soutěže Plzeň a Lovosice, zdolali i další kandidáty elitní šestky Duklu či Brno.

V momentě, kdy mohli posledním krokem rozhodnout, selhali. Trenéru Hudečkovi tentokrát čarovný proutek velice, ale opravdu jen velice těsně nestačil.

HCB Karviná – Cement Hranice 26:26 (14:15)

Sled: 3:1, 5:4, 8:6, 10:9, 11:12, 13:14, 17:17, 19:18, 21:23, 25:24, 26:25. Rozhodčí: Bečička, Horák. Sedmičky: 8/5:4/4. Vyloučení: 3:7. Diváci: 989.

Karviná: Bartoň, Doucha, Vydra – Drobek, Hanisch 1, Chudoba 4/3, Vančo 5/3, Sliwka 3, T. Mlotek 1, S. Mlotek 8, Jan Užek 1, Vučkovič 1, Paululík 2, Vala. Trenéři: Hudeček a Michalisko.

Nejvíce branek Hranic: Konšel 7, Galus 7/4, Stržínek 5.