Sokolky prohrály počtvrté v řadě, tentokrát nepodaly svůj obvyklý výkon. „Nebylo to dobré. Olomouc k nám přijela sebevědomě, bylo na ní vidět, že si věří. Vlastně si hned na začátku vybudovala náskok a my jen dotahovali," připustil trenér karvinského družstva Tomáš Bednařík.

Hanačky produkovaly svižnější handbal. „Byly rychlejší, balony si dávaly rychleji z ruky," postřehl Bednařík.

Domácí znovu zlobilo bránění křídelních prostorů. „Odtud jsme inkasovali spoustu gólů," nemohl být trenér spokojen.

Karviňanky jen dotahovaly, i když měly pasáže, kdy se zmohly na trvalejší tlak, ale zbytečnými chybami se o nápor zase připravovaly. „Občas jsme to soupeřkám namazali přímo do trháku. Střelba byla místy zbrklá a pak už se holky nestihly zformovat zpět do obrany," popisoval Bednařík.

Ve druhé části to Sokol ještě zkusil, hráčky se zapřely a bojovaly, chvíli zkoušely osobní obranu na rozehrávačku Hartmannovou, ale od technických chyb se nedokázaly úplně oprostit.

„Holky střídaly slušné pasáže, kdy se zase dostaly do hry, s těmi vyloženě nepovedenými. Bohužel nám pak zranily Violu (Staniczkovou) a to nás už úplně položilo. Atmosféra spadla na bod mrazu. Doufám, že se Viola dokáže uzdravit, je to naše jediná střední spojka," lamentoval Bednařík.

Sokol Karviná – SK UP Olomouc 22:27 (9:12)

Karviná: Provázková, Fridrichová – Polehlová 3, Csölleiová, Kresačová 2, Koniuchová 8/1, Pawlasová, Staniczková 6/2, Polanská, Jaňurková 2, Synková 1.