Do přípravy na novou sezonu se v Karviné zapojil neskutečný počet třiadvaceti hráček, z nichž ale postupně některé zanechaly aktivní činnosti. „Díky příchodu mladších dorostenek do ženské kategorie a rozšíření kádru jsme konečně mohli v tréninkových jednotkách plnit stanovené cíle," mnul si ruce trenér Sokola Jaroslav Hudeček, jenž ženám ve vedlejším klubu pomáhá kvalitativně vyrůst.

Problémem klubu je již dlouhodobě absence družstva starších dorostenek, takže hráčky z mladšího dorostu musí pokaždé přeskočit jednu věkovou kategorii a pak se mezi ženami těžce probíjejí dospělou házenou. Nevyrovnanost těchto výkonů stála Karvinou několik cenných bodů a tím i lepší umístění.

Družstvu citelně scházela jedna z nejlepších a nejzkušenějších hráček Olga Klosová, která se v průběhu podzimu zranila. Tým její branky hodně postrádal, přestože ji výborně zastupovala mladá Diana Poláchová.

Pozitiva zvládnuté jarní části jsou nasnadě. Do hry se opět zapojila Olga Klosová (nastřílela 51 branek i přes velkou absenci), po dlouhé odmlce se do družstva vrátila i Sára Wilczynská. K nejlepším hráčkám patřila talentovaná Diana Poláchová, která skončila na druhém místě v celkové tabulce střelkyň. K oporám patřily tradičně Markéta Remetančíková (58 gólů) a Lucie Hudečková, která pro zranění oka ukončila sportovní činnost v průběhu soutěže. Na střední spojce ožila Markéta Kröhnová a rovněž ostatní mladé hráčky se prezentovaly velice dobrými výkony. Hlavně brankářky Ivona Fridrichová a Hana Provázková, které se výborně doplňovaly.

„Vzhledem k omlazení kádru má toto družstvo sportovní budoucnost před sebou a věřím, že i stoupající herní kvalitu," míní závěrem trenér Hudeček.

#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#