Lesana Zubří – Sokol Karviná 20:26 (12:16)

Sokolky do nové sezony odstartovaly pohárovým vítězstvím nad zuberskou Lesanou, kde se sedmi góly blýskla Markéta Remetančíková. Tím si zajistily právo účasti ve druhém kole, a co bylo lákavé, los jim určil domácí prostředí.

Karviná: Fridrichová – Polehlová 4, Kresačová 3, Hudečková 3, Koudelková 1, Pawlasová, Remetančíková 7/1, Baronová 5, Jaňurková 1, Synková 2/1.

Sokol Karviná – Jiskra Otrokovice 22:25 (10:13)

Kousek chyběl házenkářkám Karviné k tomu, aby se dostaly do dalšího kola, kde by už mohly změřit síly s atraktivním interligovým soupeřem. Prvoligové Otrokovice však byly proti.

Domácí házenkářky nenastoupily v optimálním složení, neboť několik hráček si buď plní mateřské povinnosti či jsou v očekávání. „Toto holt ženský sport přináší. Nám ostatním nezbývá než holkám a jejich potomkům popřát hlavně zdraví a ať se co nejdřív vrátí a posílí naše prořídlé řady," pokrčil rameny trenér ženského týmu Jaroslav Hudeček.

Start zápasu měly nicméně sokolky snový a vedly 5:0. Šokovaný hostující trenér si musel okamžitě brát oddechový čas. Ale zabralo to. I díky tomu, že domácím hráčkám začaly ubývat síly, čímž se dopouštěly zbytečných technických chyb. „Otrokovice nás za to trestaly, hlavně z rychlých útoků po našich chybách. Celkem takto soupeř provedl 22 protiútoků," vyčetl Hudeček ze svých poznámek.

Na postavenou obranu byly jeho svěřenkyně jasně lepší, v průběhu zápasu vedly 18:16. „Bohužel opět po narůstající únavě přišla celá řada technických chyb a špatná střelba a Otrokovice stav otočily. Holky se ale nemají za co stydět, velkou bojovností a nasazením dokázaly v oslabené sestavě vzdorovat prvoligovému soupeři, a to se cení," chválil Hudeček i po prohře.

Karviná: Fridrichová, Provázková – Polehlová 2, Koudelková 3, Remetančíková 6/1, Baronová 3/1, Synková, Hudečková 7, Pawlasová 1, Kresačová.