I. liga starších dorostenců: Ronal Jičín – Baník Karviná 26:32 (11:16)

Baníkovci si v Jičíně nedělali problém. Dobře bránili a přecházeli do rychlých protiútoků, které proměňovali. Nejlepším střelcem byl Michal Vaněk se sedmi brankami.

„Věděli jsme, že výkon domácích se opírá o střelce Matěje Šolce. Toho jsme si hlídali a v obraně pracovali velmi dobře,“ chválil své svěřence trenér karvinského celku Radek Godál.

Torpedo čeká o víkendu baráž.
Torpedo v Brně prohrálo, doma chce uspět

Zodpovědným a taktickým výkonem se hosté dopracovali ke dvěma bodům. „V kombinaci se prosazovali všichni naši hráči. Byl to kolektivní výkon,“ pochvaloval si Godál.

Jeho svěřenci budou mít v neděli jedinečnou příležitost zrušit lídrovi ze Zubří jeho stoprocentní bilanci.

Karviná: Pavlín, Buzek – Široký, Mucha 6, Kraina 5, Vaněk 7/3, Růža 5, Halama, Noworyta 3, Zamarski 5, Hála, Pyszko 1, Bílek, Bláha. Trenér: Radek Godál.

Je to tam! Karvinští postupují přes Jičín do semifinále.
Vydřeli výhru a postupují

I. liga mladších dorostenců: Ronal Jičín – Baník Karviná 25:19 (15:10)

Karvinští hráli v oslabené sestavě a to bylo znát. Chyběl Pinkas a nedařilo se ani nejlepšímu hráči Rumianovi, který dal jen pět branek. „V obranné činnosti jsme nebyli patřičně agresivní a přechod do rychlého útoku byl přímo katastrofální,“ poukázal trenér baníkovců Jaroslav Hudeček na pouhých deset poločasových branek.

Karvinští remizovali s Teplicemi a jejich starosti se záchranou trvají.
Fotbalisté Karviné doma zase jen remizovali

Ovšem po změně stran to bylo ještě o gól horší. „Domácí nás přehrávali rychlostí rozehrávky, kdy jim šel míč z ruky a pak se dostávali do výhodných střeleckých pozic. To u nás nefungovalo,“ všiml si.

Karviná: Pružinský, Smiga – Široký 1, Krawczuk 2, Hála, Rumian 5, Halama 3, Ciboran, Bláha 3, Choleva 4, Bílek 1, Břežný, Vyroubal. Trenér: Jaroslav Hudeček.

Oldřich Horák