Na startu jsou připravena i tři ligová družstva karvinského Sokola plus záložní celek mužů v oblastním přeboru.

Druholigoví muži budou stejně jako loni startovat ve skupině C české třetí nejvyšší soutěže v republice. Karvinští zahajují 19. a 20. října zápasy ve Svitavách a Šumperku, úvodní domácí duely je čekají na ZŠ Družby 2. a 3. listopadu proti Olomouci a Jasenici.

Kádr: Pacut, Horváth, Oswald, T. Hamrus, Smolka, Číšecký, Hubáček, Pracný, Gniadek, Wisla, Šeda, Ondráček, Halík, Hrnčíř. Trenéři: Vítek a Wlach.

Muži B začínají oblastní přebor I. třídy již 13. září domácím zápasem se Snakes Ostrava. Cílem mužstva trenéra Hamruse je klidný střed tabulky (do 7. místa) a stejně jako loni půjde především o to zabudovávat mladé hráče z kategorie U19 do dospělého basketbalu.

Kádr: Sodomka, Mosler, Odehnal, Mairinger, Karkoška, Čempel, Glac, Žakarovský, Dunička, Brenner, Číšecký, Hubáček, Hašek, Štěpánek, Krutina, T. Hamrus, Oswald, Wisla, Horváth, Šeda. Trenéři: R. Hamrus, Sodomka a Němec.

Prvoligoví junioři Karviné startují koncem září na východě Čech, poprvé se představí vlastním fanouškům až za dva měsíce – koncem října – v soubojích s Kroměříží a Kyjovem. Po loňských problémech s udržením v baráži nechtějí hráči Sokola opakovat nervydrásající závěr sezony a hodlají hrát do 6. místa. „Tým nabral zkušenosti, zkvalitnil se zejména mentálně," poznamenal Hamrus.

Kádr: Morys, Hubáček, Číšecký, Hašek, Štěpánek, Krutina, Šůna, Bubrín, Stiborek, Seidler, Saitz, Lachnit, Sekáč, Koukol, Hanák, Paršo, Segeďa. Trenéři: Šupol a R. Hamrus.

Taktéž ligoví kadeti věkové kategorie do sedmnácti let nechtějí opakovat poslední problémy s udržením v soutěži v ošemetných barážích Soutěž pro ně startuje 5. a 6. října, vzhledem k mnoha změnám v týmu z důvodu příchodu hned osmi hráčů žákovského věku se ale dá předpokládat, že tým se znovu bude pohybovat někde na hraně skupiny o udržení. Z družstva odešli Krutina a Šůna, kteří se posunuli do kategorie U19.

Kádr: Kokeš, Hanák, Paršo, Segeďa, Hricík, Vlček, J. Michalička, Jindřich, Barva, Machač, Michnik, Skácelík, Mitura, Lepka, Toráč, Szyszkowics, Baranec, Jilka. Trenéři: Wlach a Krutina.