V úvodních zápasech v Hustopečích totiž prohráli s domácím Robotem hladce 0:4 a 1:4. Snažili se zápasy zdramatizovat, vyrovnaný kádr Hustopečí ale sehrál rozhodující úlohu. „Samozřejmě jsme tam jeli s cílem domácí pozlobit a pokusit se třeba vyhrát, ale soupeř zahrál opravdu dobře. My na pozici třetího hráče nejsme tak silní jako Hustopeče, které mají vyrovnanější kádr," uznal manažer havířovského klubu Nikolas Endal.

Pro první zápas Havířovanům vůbec nevyšla sestava, nicméně v tom druhém nebyli zase tak daleko od překvapení. „Tam se povedlo Marku Čihákovi porazit Číňana Zhaa a Michal Beneš s ním pak prohrál po boji 2:3. Tam se lámal chlebíček," vracel se k porážce 1:4 ve druhém klání Nikolas Endal.

Hustopeče disponují silným týmem. Kromě bývalého reprezentanta Kláska mají ve svém středu ještě dva Číňany Zhaa a Baie. Druhý jmenovaný je tedy už naturalizovaný Slovák, jelikož u našich východních sousedů dlouho žije, nicméně čínské kořeny pochopitelně nezapře. „Jak by řekli naši přátelé na Slovensku, je to Slovák ako repa," vtipkoval Endal. Sportovně ale uznal, že Hustopeče jsou zatím nad síly havířovských borců.

„To samozřejmě neznamená, že něco balíme. Pokud máme šanci Hustopeče porazit, pak doma. Domácí prostředí by mohlo být naší výhodou a my uděláme vše pro to, abychom si vybojovali ještě čtvrtý zápas," stanovil cíle mužstva manažer SKST Baník.

Třetí utkání Havířova s Hustopečemi se hraje ve středu 19. března od 18 hodin v herně stolního tenisu na Šumbarku, případné čtvrté utkání by se hrálo tamtéž ve stejný čas hned ve čtvrtek.

„Obecně se dá říci, že první kvartet soutěže je vzácně vyrovnaný. Hustopeče jsou silné, přesto skončily až čtvrté a třeba ve druhé sérii se pražské El Niňo trápí s šestým Královým Dvorem. Mají problém, protože jim vypadl jeden z prvních tří hráčů, a to je pak hodně znát. Oni totiž čtvrtí hráči v sestavách extraligových celků zpravidla nedosahují takové úrovně jako první trojka," přibližuje Endal, že v bojích o titul bude také hodně záležet na této skutečnosti.

Přesto přidal svůj tip na letošního mistra, kterým by měl být DTJ Hradec Králové – vítěz základní části. „Ale jak říkám, musí sloužit zdravíčko, jinak je hned problém," doplňuje závěrem Nikolas Endal.

VÝSLEDKY

Robot Metalfin Hustopeče – SKST Baník Havířov 4:0
Body: Bai 2, Zhao, Klásek

Robot Metalfin Hustopeče – SKST Baník Havířov 4:1
Body: Bai 2, Klásek, Zhao – Čihák