V posledním domácím dvojzápase hostili severočeské duo Ústí – Liberec. „Potřebovali jsme oba zápasy vyhrát, což se sice nezdařilo, ale nakonec to stejně vyznělo tak, že bychom v posledním kole na Kotlářce museli něco uhrát, takže je to jedno," přiblížil postupové karty před posledními dvěma zápasy trenér SKST Baník Kamil Koutný.

Proti Ústí nad Labem nebyl ve své kůži Michal Beneš. Se Seibertem prohrál 0:3 a hosté nečekaně vedli. „Seibert pak udělal ještě jeden bod, to byla čára přes rozpočet. Určitě neměl udělat dva body," připustil Koutný.

Čihák s Rezetkou pak skóre převážili na stranu Baníku, ale následně právě Seibert přehrál v pětisetové bitvě Čiháka. „Hostům chyběla jednička Polanský, takže přivezli náhradníka Votavu a nad ním jsme udělali oba body. Michal nebyl v tom prvním zápase ready, takže to pak šel místo něj zkusit Ivan Karabec. Bohužel prohrál i on, a to s Kabelkou," líčil trenér havířovského družstva, jakým způsobem domácí přišli o důležitou výhru. Rezetka pak sice porazil Votavu, ale stačilo to jen na remízu.

„Nakonec je to ale jedno. Nebudeme spoléhat na to, že Kotlářka v předposledním zápase prohraje doma s Ostravou. Pokud se chceme podívat do play-off, tak si to holt musíme uhrát sami," nehledal výmluvy Kamil Koutný.

Závěrečný přímý souboj mezi domácí Kotlářkou a Havířovem tak slibuje hodně dramatickou podívanou a zajímavé vyvrcholení základní části.

Ve druhém utkání se od Havířova nad posledním Libercem čekaly všechny čtyři body, a to se potvrdilo. Stejně jako v Liberci získal pro Svijany obě výhry havířovský Radek Košťál, to ale bylo ze strany hostů vše.

„Liberec s sebou přivezl i nadějného kadeta Valentu, který potrápil našeho Marka Čiháka. Nakonec rozhodly Márovy zkušenosti," usmál se Koutný, ale Valentu za výkony pochválil. „Hrál dobře," uznal kouč Havířova.

Rezetka s Benešem neměli ve svých zápasech větší problémy a přidali na konto Baníku potřebné výhry, kterými se Havířov dostal na šestou pozici. „Za dva týdny jedeme do Prahy a chceme do play-off, to znamená, že potřebujeme udržet šestou pozici. Výš to už nepůjde. Bylo by pěkné navázat na řadu předchozích ročníků, kdy jsme v play-off nechyběli," vyhlásil sezonní cíl Koutný.

V případě úspěchu by Baník narazil na třetí DTJ Hradec Králové (první dva celky jdou rovnou do semifinále). Na Hradec se ale týmu poměrně daří. Letos i loni jej dokázal obrat o body. „To sice ano. Můžeme Hradec jednou porazit, ale nemůžeme ho porazit třikrát v řadě. Tady už budou naše ambice skromnější," pousmál se závěrem Koutný.

VÝSLEDKY
SKST Baník Havířov – Severotuk Ústí n. L. 3:3
Body: Rezetka 2, Čihák – Seibert 2, Kabelka

SKST Baník Havířov – Svijany Liberec 4:2
Body: Čihák 2, Rezetka, Beneš – Košťál 2