„U favorizovaného El Niňa se to čekalo, soupeř je výkonnostně někde jinde a měl by zase patřit k favoritům celé ligy, ale proti Kotlářce jsme si věřili," mrzelo trenéra havířovského družstva Kamila Koutného.

Duel dvou vyrovnaných soupeřů, kteří by se měli bít o co nejlepší pozice pro play-off, byl poměrně dramatický. Každý z šesti zápasů, kromě jednoho, kdy domácí Čihák „přejel" Kučeru 3:0, byl hodně vyrovnaný a nezřídka se rozhodovalo až v rozhodujícím pátém setu. „Bohužel jsme všechny tři takové zápasy prohráli 2:3 v úplné koncovce. Michal Beneš s Romanem Rezetkou 10:12 a Rezetka nakonec i s Němečkem 11:13," připomněl nervydrásající koncovky Koutný.

Havířov tak dělila od důležité výhry opravdu jen tenká čára. „Možná chyběla jen trocha štěstí, i když na štěstí se těžko vymlouvat. Každopádně je to škoda. Podobně vyrovnané soupeře bychom doma měli porážet, remíza je málo a zatím nic neřeší," věděl Koutný.

Pro duel s favorizovaným El Niněm nebyl k dispozici Marek Čihák, který musel do Prahy, a tak baníkovci povolali mladého Vojtěcha Rozínka. „Tady jsme moc šancí neměli, a tak si kluci jen zahráli. Pro naše mladé to je vždy nesmírně dobrá zkušenost hrát proti výše postaveným soupeřům. Šanci měl akorát Michal Beneš, pro kterého to byl poslední zápas před operací ramene. S Kleprlíkem prohrál těsně 2:3, podal hodně slušný výkon," přibližoval Koutný.

Havířovská jednička Beneš se zrovna v pondělí operaci podrobil. Svému týmu bude scházet až do konce kalendářního roku. „Musíme si poradit bez něj. Ztracené body s Kotlářkou budeme muset získat někde zpět, ale bez Michala to bude ještě obtížnější," byl si Kamil Koutný dobře vědom svízelné situace stolních tenistů.

VÝSLEDKY
Baník Charvát Havířov – Kotlářka Praha 3:3
Body: Čihák 2, Beneš – Kučera, Kaucký, Němeček

Baník Charvát Havířov – El Niňo Praha 0:4
Body: 0 – Reitšpies 2, Bajger, Kleprlík