Nejprve se hráči poměřili s českou jedničkou – havlíčkobrodským STEN marketingem. Ten dorazil do herny na Šumbarku v plné síle, tedy i s bývalým hráčem Havířova Pavlem Širučkem, legendou Petrem Korbelem a jedničkou týmu Tomášem Treglerem, kteří potvrdili roli favoritů. Domácí bojovali, ale nebyl z toho nakonec ani bod. Nejdéle vzdoroval soupeři zkušený Marek Čihák, který vzal Širučkovi dva sety.

„Abyste bodovali i proti Havlíčkovu Brodu, to by se muselo sejít několik příznivých okolností. Například, že by soupeři onemocněli tři nejlepší hráči," vtipkoval trenér havířovského družstva Kamil Koutný. Ten nemohl postavit Michala Beneše, který se potýkal s bolavými zády, a tak za něj zaskočil Roman Rezetka.

Po kandidátovi na titul číslo 1 přišla na řadu trojice hradeckých celků. Výsledek proti Slavii byl zcela opačný. „Tam to bylo jednoduché, neměli jsme vážnější problém a také tento zápas dopadl tak, jak asi měl," hodnotil hladké vítězství trenér Koutný.

První únorový víkend vyjeli baníkovci do Hradce, kde je znovu čekali soupeři z opačných pólů tabulky. DTJ dokázali Havířované loni v říjnu v domácím prostředí překvapit a vzít mu bod za remízu 3:3. Hradečtí se tentokrát připravili lépe, ale svěřenci trenéra Kamila Koutného jim znovu kladli velký odpor. „Asi nám vyhovuje jejich styl hry. Opět jsme soupeře trápili a nemáme se za co stydět. V průběhu zápasu jsme vedli dokonce 2:1 a domácí museli otáčet. V posledním zápase svedl Marek Čihák s hradeckým Olejníkem vyrovnaný zápas," přibližoval kouč Havířova.

Náladu si hosté spravili v dalším utkání na stolech sousedního Sokola. Byť výsledek ukazuje na jednoznačnou záležitost, poslední celek tabulky se nečekaně držel. „Ani jeden zápas nebyl lehký, hned tři končily v pěti setech," upozornil Koutný. „Byla to bitva, ale nakonec jsme to zvládli. Teď už skončíme s největší pravděpodobností na čtvrtém místě tabulky a v play-off půjdeme na Ústí," informoval Koutný čtyři kola před koncem o vývoji v tabulce.

VÝSLEDKY
Baník Charvát Havířov – STEN marketing HB Ostrov 0:4
Body: Tregler 2, Širuček, Korbel

Baník Charvát Havířov – DTJ Slavia Hradec Králové 4:0
Body: Čihák 2, Fígeľ, Rezetka

DTJ Hradec Králové – Baník Charvát Havířov 4:2
Body: Pištej 2, Šereda, Olejník – Čihák, Beneš

Sokol PP Hradec Králové – Baník Charvát Havířov 0:4
Body: Beneš 2, Fígeľ, Čihák