Baník přitom věřil, že by s královéhradeckými hráči mohl bodovat. „Kdybychom proti nim uhráli aspoň plichtu, bylo by to super. V Hodoníně to bylo povinné vítězství,“ hodnotil trenér týmu Kamil Koutný. Havířov tak nadále zůstává osmý.

Sahali po bodech

Zápas s Hradcem rozehrál domácí Čihák, jenž nastoupil proti Crhovi, prohrál však těsně 2:3. Poté se ale skóre změnilo a Špánik s Davidem dostali domácí do vedení. Jenže hosté znovu zabrali a vedli 3:2 na zápasy.

Srovnat mohl David, který nastoupil proti Pavlicovi. „Byl papírovým favoritem, bohužel ale padl. Čekali jsme, že by měl bodovat, jenže takticky mu ten zápas nevyšel,“ mrzelo Koutného.

Valná hromada důchodců OKD v Horní Suché, únor 2019.
Horničtí důchodci se sešli na valné hromadě
Dávid Guba se představí s týmem na Slovácku.
Dávid Guba varuje: Soupeř je silný, bude to náročné

Havířovští tak zůstali bez bodu. Oba týmy se přitom velmi dobře znají. Vždyť Crha s Pavlicou mají k Baníku velmi blízko, Klásek je zase z Ostravy. „Čihák s Kláskem spolu hráli odmala, jsou jako dvojčata, ale Klásek byl tentokrát lepší,“ uznal Koutný.

Trenér Baníku doufal, že jeho svěřenci dovedou zápas aspoň do rozhodující čtyřhry. „Tam už se totiž dá hrát s každým. Je to škoda,“ věděl. „Byl to velký boj až do konce, bohužel se smutným koncem,“ uzavřel.

Povinné body

O pár dnů později Baník vyrazil do Hodonína, kde potvrdil roli favorita a poslední tým tabulky jasně přehrál. Svůj duel nezvládl pouze Čihák, po jehož zaváhání domácí srovnali na 1:1. „Vůbec mu to nesedlo, nedařilo se mu,“ uznal Koutný.

Ilustrační foto.
Dárci krve stárnou, nemocnice volají po mladých

Po dvou bodech však uhráli Špánik s Davidem, kteří Baník nasměrovali k vítězství. „Trápil nás jen Kadlček, který porazil Čiháka a bojoval i s Davidem, jinak to ale bylo jednoznačné,“ potěšilo kouče hostujícího týmu jasné vítězství.

Postup do play off má už Havířov jistý, aktuálně je však stále osmý a to znamená jediné – souboj s favorizovaným El Niněm. Baník do konce základní části odehraje ještě čtyři zápasy, tři z nich přitom hraje doma. „Máme poslední šanci, jak naplno bodovat. Musíme něco uhrát. Sedmé místo sice není úspěch, ale aspoň šance,“ uvědomuje si Koutný.

VÝSLEDKY

Baník Havířov – Sokol Hradec Králové 2:4

Body: Špánik, David – Crha 2, Pavlica, Klásek

SKST Hodonín – Baník Havířov 1:4

Body: Kadlček – David 2, Špánik 2

Primátor Havířova Josef Bělica (vpravo) v diskusi s Pavlem Mertou o odtržení Životic na setkání s občany v pondělí 11. 2. 2019.
Životičtí se chtějí s Havířovem dohodnout na klidném rozchodu
Šachisté Těšína uhráli v nejvyšší soutěži druhou remízu.
Nováček z Těšína získal cenný bod