V krásné sportovní hale Pod Debowcem v Bielsku-Biale se konal sedmý ročník turnaje pod názvem Překonáváme hranice. Na turnaj se přihlásilo neuvěřitelných 96 oddílů, takže na tatami se představilo až 1 300 závodníků z celého Polska, ale také z Česka, Slovenska a Ukrajiny.

„My jsme na turnaj vyslali celkem patnáct závodníků, z nichž většina přijela sbírat své první závodní zkušenosti. Nikdo z našich se ale velké konkurence nezalekl a všichni se prali na hranici svých možností,“ upřesnil první muž českotěšínského juda Luboš Wiejacki.

Ilustrační snímek.
Karvinská škola stále bojuje se žloutenkou

Mladí Těšíňané přivezli domů až pět medailí, a to se v některých kategoriích představila až padesátka závodníků!

Eva Kuricová a Christian Frater své váhovky vyhráli, Jan Kuric skončil druhý a Jana Kolondrová s Lilianou Raškovou třetí. Dvakrát byla „medaile“ blízko. Bára Sluštíková a Dorota Stanková skončily páté. Do první desítky se ještě vešli Tereza Franková a Dominik Jasiński, kteří obsadili shodně devátá místa.

V celkovém pořadí oddílů znamenaly těšínské výsledky vynikající 12. místo, čímž klub předběhl osmdesát klubů, řadu renomovaných.

Na turnaji v Sosnovci.Zdroj: Judo Český Těšín

Úspěch v Polsku dodal Těšíňanům kuráž, takže na další turnaj vyjeli znovu za hranice, konkrétně do polského Sosnovce na turnaj dětí a mládeže.

Pět českotěšínských závodníků změřilo síly se svými polskými a slovenskými vrstevníky, opět z toho bylo pět „medailí“, přičemž Eva Kuricová, Jan Kuric a Martin Adamiec zvítězili, Tereza Franková a Matěj Lederer skončili druzí.

Petr Prokop Siostrzonek. Nový opat kláštera na Břevnově má kořeny v Českém Těšíně.
Českotěšínský rodák novým arciopatem

„V Sosnovci to známe a rádi tam jezdíme. Cestou zpět jsme se zastavili na naší oblíbené benzinové pumpě, kde jsme si dali tradičně salámové a sýrové ‚zapiekanki‘ a spokojeni jeli domů. Již nyní se těšíme na další turnaj v tomto městě,“ ujistil Wiejacki.

Dalším turnajem, jehož se Těšíňané zúčastnili, byl Sportovní kemp pro děti a mládež – Čokoládová cena Frýdku-Místku. Turnaje se zúčastnilo několik desítek dětí z několika oddílů Moravskoslezského kraje. Před turnajem proběhla společná rozcvička a po turnaji proběhlo společné randori všech zúčastněných. Pak teprve následovalo vyhodnocení nejlepších a těm byly předány medaile, diplomy a čokoláda. A jak si vedli zástupci českotěšínského juda? Eva Kuricová, Matěj Lederer a Jana Kolondrová opět vyhráli, druhý byl Jan Kuric a třetí Pavel Lomozík.