Největšího úspěchu se jim podařilo dosáhnout na mistrovství České republiky zásluhou Nikoly Guzdkové, která vybojovala bronzovou medaili v kategorii juniorek do 52 kg, když nestačila jen na mnohem zkušenější závodnice.

Rovněž Nikola Kozlová obsadila po vysilujících bojích v kategorii starších žaček výtečné třetí místo. „Nikola bojovala jako lvice, dobře se bránila, nebála se nastoupit do chvatu a techniku dokončit. Chybělo málo a výsledek mohl být ještě lepší," glosoval její představení trenér Luboš Wiejacki.

Rovněž na krajských přeborech si judisté DDM Český Těšín nevedli špatně a získali celkem devět medailí. První místa obsadili ve svých vahách Tobiáš Burkot (benjamínci do 30 kg) a Nikola Kozlová (starší žačky do 32 kg), druhá místa pak Jana Kolondrová (benjamínci do 24 kg), Nikol Badinková (mladší žačky nad 57 kg), Jakub Mec (dorostenci do 90 kg), a Nikola Guzdková (ženy do 52 kg). Třetí příčku si vybojovali Jakub Milo (mladší žáci do 42 kg) a David Mec (dorostenci do 81 kg).

Mezi nejzajímavější turnaje patřily závody v polských městech Wisła (II. Międzynarodowy turniej judo „Pokonujemy Granice"), který se konal v krásném prostředí hotelového komplexu Gołębiewski s omezenou kapacitou tří stovek závodníků a ve městě Bielsko Biała (III. Międzynarodowy turniej judo), kterého se zúčastnilo sedm stovek judistů!

Kromě českých a polských závodníků zde bylo možno zápasit také s judisty z Maďarska nebo Ukrajiny, což se regionálním závodníkům tak často nepřihodí. Jazykové bariéry byly v Polsku díky judu překonány a závody samotné byly napínavé do poslední chvíle. Souboje o finálová umístění provázela bouřlivá atmosféra.

V této obrovské konkurenci se těšínským judistům podařilo vybojovat skvělá umístění. Alena Reichenbachová (dorostenky do 48 kg) zvítězila, Tobiáš Burkot (benjamínci do 30 kg) skončil druhý a Jakub Milo (mladší žáci do 42 kg) vybojoval třetí místo. „Zejména zápasy Alenky byly náročné, ale i přes tuto skutečnost se naše judistka nenechala zaskočit průběhem zápasů. Dala na naše rady a zkušenější soupeřky v aktivním boji porazila," chválil Wiejacki.

Celkem těšínští judisté v ještě nekončícím kalendářním roce 2014 nasbírali 185 medailí, z toho 47 zlatých, 61 stříbrných a 77 bronzových. „Všem úspěšným judistům blahopřejeme a těm, co na medaile nedosáhli, říkáme, že nemusí truchlit. Poctivá práce vede k úspěchu. Důležité je nevzdat se a bojovat," připomněl krédo českotěšínského klubu Luboš Wiejacki.