Ještě před pár lety by bylo naprosto nemyslitelné, aby basketbalový tým Karviné, a ještě k tomu rezerva, vyhrál na palubovce Nového Jičína. Nicméně časy se mění…

BC Nový Jičín – Sokol Karviná B 77:78 (45:40)

Karvinští mírného favorita tohoto zápasu překvapili a sérii výher prodloužili na pět utkání v řadě. A to jim ještě v Novém Jičíně scházeli pivoti Sodomka a Karkoška a taktéž pendlující hráči z áčka. „Tým bojoval a podal jeden ze svých nejlepších výkonů," uznal karvinský trenér Roman Hamrus.

Po začátku, který patřil domácím, se ke slovu dostali Karvinští a především několik precizních protiútoků a trojek v podání Odehnala a Číšeckého znamenaly stopku v nárůstu domácího skóre. Novojičínští znervózněli. „Párkrát jsme jejich nervozitu přiživili dobrým zónovým presinkem a mečapem," zasmál se Hamrus.

Poslední čtvrtina byla infarktová. V 36. minutě již hosté vedli 73:70, avšak přišly dvě ztráty a minutu před koncem už vedli 77:74 domácí. Pak už ale neskórovali. Hubáčkova trojka na 77:77 soupeře konsternovala a skvělý Odehnal domácí dorazil. Zkušeně podržel míč, najel pod koš, byl faulován a tři sekundy před koncem proměnil aspoň jednu šestku.

„Hráče musím znovu pochválit, v posledních zápasech předvádějí opravdu výborné výkony. Zase jsme se mohli opřít o individuality typu Číšeckého, Odehnala, Wisly, Moslera či Skopala, ale i o kolektivní výkon všech hráčů, kteří obětavě bránili, doskakovali i asistovali," pochvaloval si trenér Hamrus.

Karviná: Číšecký 29 (4 trojky), Odehnal 14, Wisla 12, Hubáček 8, Mosler 5, Skopal 4, Čempel 3, Glac 3, Brenner. Trenéři: R. Hamrus a J. Němec.