První dva duely v Praze Torpedo prohrálo, doma si ale na svého soupeře věřilo. „Chtěli jsme pro diváky vybojovat i čtvrtý zápas, bohužel se to nepovedlo,“ mrzela ztracená série vedoucího Exelsioru Havířov Pavla Kotulu.

Havířov se dostal už po pár vteřinách hry díky Filipovi do vedení, vítěz základní části však bleskově srovnal. Torpedo pak v průběhu třetiny vedlo ještě jednou, nicméně do kabin šli spokojenější hosté.

František Straka míří do Karviné!
Hrnčár odvolán, Karvinou má zachránit Straka!

Domácí přesto neskládali zbraně a náskok soupeře několikrát dotáhli, ještě na začátku 37. minuty to bylo 5:6. Jenže pak hosté začali svůj náskok zvyšovat a domácí se už na odpověď nezmohli.

Black Angels vyhráli 10:6 a celou sérii ovládli výsledkem 3:0. „Rozhodla jejich efektivita,“ řekl Kotula. „Ale byla to vyrovnaná bitva, takové zápasy do play off patří. Divákům se to muselo líbit,“ dodal.

Torpedo vstoupilo do letošní sezony skvěle, dokonce se dostalo do čela tabulky, po novém roce ale začalo tápat. „Bylo to jako na houpačce. Přesto čtvrtfinále rozhodně není neúspěchem, nastala u nás určitá generační obměna, odešli zkušení a přišli mladí hráči, navíc máme i nového trenéra,“ připomněl předsezonní změny Kotula.

Havířovští florbalisté (v černém) prohráli s Black Angels i potřetí a končí.Zdroj: Michal Polák

Havířovští byli rádi, že v některých pasážích hry dokázali favorizovaného soupeře potrápit. „Rozhodně to od nás nebylo žádné fiasko,“ říká vedoucí Havířova. „Byli však lepší a postoupit přes ně, to by byl zázrak,“ dodal.

Exelsior Havířov – Black Angels Praha 6:10 (2:3, 3:4, 1:3)

Branky a nahrávky: 1. Filip (Šochman), 10. Plášek (Vilím), 24. Filip (Vilím), 28. Kučera (Plášek), 37. Filip (Klimeš), 56. Feber (Drong) – 2. Kopecký (Boček), 15. Král (Neklan), 20. Hromada (Straka), 28. Pícha (Ludvík), 32. Boček (Kopecký), 36. Ludvík (Renčín), 37. Kopecký (Boček), 49. Renčín (Pícha), 58. Hněvkovský (Kopecký), 59. Král (Boček). Rozhodčí: Sladký – Vybíhal. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. Diváci: 318. Konečný stav série: 0:3.

Havířov: Stefan – Beneš, Šochman, Kučera, Plášek, Drong, Ošťádal - Filip, Klimeš, Vilím - Kraus, Feber, Bezděčík – Holeš, Tychtl, Kloza – Fiedor, Folwarczný, Kozlík. Trenér: Kožušník.

Rozsvícený nápis Labužník.
OBRAZEM: Legendární Labužník má nový nápis. Brzy bude i svítit
V této křižovatce dochází ke kolizím při odbočování na Šumbark, nebo při vyjíždění ze Šumbarku.
Místo zákazu odbočení budou na Ostravské možná dopravu zpomalovat úsekové radary