Havířovští však oba zápasy zvládli a získali plný počet bodů. Po porážce na půdě prvního Hattricku Brno se tentokrát Torpedo představilo dvakrát po sobě doma a vrátilo se na vítěznou vlnu. „Byl to náročný víkend. Jsme spokojení, protože tabulka už se začíná dělit a my máme dobrý náskok na play off, což byl náš cíl,“ těší vedoucího týmu Pavla Kotulu.

Exelsior Havířov – Florbal Ústí n. L. 6:4 (2:1, 1:2, 3:1)

Už v pátek přijeli do Havířova florbalisté z Ústí, kteří ještě loni hráli v superlize. Po střetu s Brnem tak na Torpedo čekal další náročný soupeř. Havířovští tentokrát do zápasu vstoupili lépe a už ve čtvrté minutě je poslal do vedení Černý. Uplynulo však jen pár vteřin a bylo srovnáno. Nerozhodný stav platil i po druhé třetině, a tak rozhodlo až třetí dějství.

„Omladili kádr, přesto se drží vysoko, byl to velmi náročný soupeř,“ uznal sílu Ústí Kotula. Ukázali jsme však velkou útočnou sílu,“ dodal a měl pravdu. Havířov v poslední třetině přidal tři branky a získal všechny body. Lví podíl na nich měl Černý, který vstřelil čtyři góly. U tří z nich mu asistoval Klimeš, který si v zápase připsal celkově čtyři nahrávky. „První formace řádila,“ uznal Kotula „Dařilo se nám ale také v defenzivě. Hodně střel jsme zablokovali a do moc šancí jsme je nepustili,“ dodal.

Karviná se připravuje na pokračování FORTUNA:LIGY.
Fotbalisté jsou v přípravě na Baník

Exelsior se mohl spolehnout ještě na jeden faktor – diváky. Na to, že byl pátek večer, jich přišlo více než dvě stovky. „Vytvořili parádní atmosféru a hnali kluky dopředu,“ vyzdvihl Kotula. „Taky jsme se vyvarovali zbytečným výpadkům,“ uvedl. Hosté v 50. minutě sice znovu srovnali, na branky Tychtla s Krausem už ale odpověď nenašli. „Tam už jsme to zkušeně kontrolovali,“ uzavřel Kotula.

Branky a nahrávky: 4. Černý (Klimeš), 20. Černý (Klimeš), 24. Černý (Klimeš), 48. Černý, 55. Tychtl (Klimeš), 56. Kraus (Kozlík) - 4. Kopecký (Kolstrunk), 35. Esterka (Kopecký), 39. Vavruška (Semerád), 50. Novák (Kopecký). Rozhodčí: Sladký – Vybíhal. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 204.

Havířov: Jasiok – Ošťádal, Vlach, Plášek, Kučera, Drong, Beneš, Peřka – Nevrlka, Filip, Bezděčík – Kraus, Holeš, Klimeš – Černý, Kozlík, Kloza – Feber, Tychtl. Trenér: Kožušník.

Fotbalistky uhájily prvenství v tabulce.
Fotbalistky uspěly i na Valašsku

Exelsior Havířov – Štíři České Budějovice 9:5 (2:0, 4:2, 3:3)

O den později přivítal Havířov na domácí půdě dalšího silného soupeře z Českých Budějovic. Do utkání znovu vstoupil lépe, první třetinu vyhrál 2:0 a po druhém dějství vedl už o čtyři branky. „V domácím prostředí jsme vždy byli silní, což letos znovu potvrzujeme,“ pochvaluje si Kotula.

Opět řádila první formace Torpeda. Další čtyři góly, a navrch jednu asistenci, přidal Černý. Čtyřikrát se tentokrát mezi střelce zapsal i Klimeš, jenž navíc zaznamenal ještě tři nahrávky. „Výkon první lajny byl znovu parádní,“ těšilo vedoucího domácího týmu.

Havířovští fotbalisté (v modrém) přehráli Ústí 2:0.
Indiáni spalovali šance, s Ústím si však poradili

Havířov v tomto dvojutkání zapracoval na vstupech do zápasů, které se mu předtím moc nedařily. „Změnili jsme předzápasovou rozcvičku a dostali jsme se díky tomu do tempa,“ vysvětlil Kotula. V posledním dějství sice České Budějovice skórovaly třikrát, Torpedo už si ale body vzít nenechalo. „Nebyl to úplně ideální výkon, ve třetí třetině jsme už polevili, ale vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme lepší,“ dodal Kotula.

Teď čeká Havířovany další náročná zkouška. V příštím kole jedou do Prahy, kde narazí na zatím druhé Black Angels. Ti mají sice stejně bodů jako třetí Exelsior, zatím se ale mohou pyšnit lepším skóre.

Branky a nahrávky: 9. Kozlík (Kučera), 12. Klimeš (Peřka), 23. Klimeš (Vlach), 24. Černý (Klimeš), 30. Černý (Klimeš), 35. Černý (Klimeš), 41. Černý, 46. Klimeš (Černý), 60. Klimeš - 30. Králík (Bučok), 31. Bučok (Satněk), 49. Matějček (Bučok), 56. Matějček (Bučok), 60. Hanák (Havelka). Rozhodčí: Both – Černín. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 132.

Havířov: Jasiok – Ošťádal, Vlach, Plášek, Šochman, Kučera, Beneš, Peřka – Nevrlka, Filip, Bezděčík – Kraus, Holeš, Klimeš – Černý, Kozlík, Kloza – Tychtl. Trenér: Kožušník.

Bohumín vydoloval tři body.
Bohumín šťastně udolal Vsetín
Těšíňanům se přestalo dařit.
Český Těšín je znovu bez výhry, prohrál v Krnově