Ráček předváděl v průběhu celého turnaje skvělé výkony a zaslouženě triumfoval.

„Jsem rád, že jsem dokázal tento prestižní turnaj vyhrát. Je to pro mě veliká čest. Letos jsem vyhrál více trofejí, ale tuhle považuji za nejcennější," prozradil šampion Milan Ráček. Ten v obou dnech ztratil jen jediné utkání, a to ve skupině s Janem Musilem. Přesto se mu povedlo postoupit z prvního místa.

Ve čtvrtfinále si hravě poradil s Adamem Kozákem, kterého porazil poměrem 6:0. V semifinále zdolal zkušený bohumínský hráč Martina Vedrala 4:2 a v tu chvíli bylo jasné, že bohumínské zápolení nejlepších českých kulečníkářů dopadne domácím triumfem. Do boje o prvenství se totiž propracoval i Ivo Gazdoš.

V bohumínském finále však nezastavitelný Ráček nedal svému kolegovi šanci a vyhrál 5:1. „To sice ano, ale nebylo to vůbec jednoznačné. V první disciplíně kádr 52/2 jsme třeba oba remizovali 100:100," připomněl Ráček. V jednobandu už nezaváhal a vyhrál 50:38.

Gazdoš měl naději na vyrovnání skóre v trojbandu. Kdyby vyhrál, rozhodl by rozstřel. Navíc trojband je Gazdošovou silnou disciplínou. K překvapení všech diváků ale Ráček vyhrál i tam - o jeden karambol 20:19.

Účastníci letošního turnaje.

Poprvé v kariéře tak mohl zvednout nad hlavu krásný pohár z Turnaje mistrů. Na děleném třetím místě se umístili Martin Vedral a Miroslav Bača z Havířova.

Pátý skončil domácí Mirek Andrejovský, šestý Adam Kozák. Tito hráči postupovali do čtvrtfinále.

Na posledních třech příčkách skončili poražení ve skupinách, tedy sedmý Jan Musil z Bohumína, osmý Otakar Truksa a devátý Jan Frieda.