Do Havířova přijel MVIL Ostrava, který je třetím nejhorším týmem tabulky. Na první branku se čekalo až do 26. minuty, kdy otevřel skóre domácí Vilím. Jenže Ostravané ještě před druhou sirénou otočili a ujali se vedení 2:1.

„Byl to vyrovnaný zápas. Výkony však byly z obou stran nic moc,“ uznal vedoucí Exelsioru Pavel Kotula. Chvílemi to vypadalo, jako by snad ani jeden z týmů nechtěl vyhrát. Na obou stranách hráči navíc spalovali spoustu šancí. „My jsme netrefovali bránu, oni to zase pokaždé překombinovali,“ dodal Kotula.

Vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec roku proběhne už v pondělí 25. února v 17.30 hodin.
Sportovec roku 2018: hlasování ukončeno!

Ve třetí třetině se obraz hry změnil a začalo se více bojovat. Klimeš s Feberem nejprve otočili skóre na 3:2, 75 sekund před koncem ale hosté znovu srovnali.

Zdálo se, že zápas spěje do prodloužení. Půl minuty před koncem ale Ostrava ztratila v útoku míček, domácí utekli do brejku a Klimeš svou druhou brankou v zápase rozhodl.

„Snad to klukům zase zvedne sebevědomí, když uvidí, že to dokážou ubojovat,“ věří Kotula, jehož však výkon domácích svěřenců nepřesvědčil. „Já jsem viděl další utrápený výkon,“ přiznal popravdě.

Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec v Havířově.
OBRAZEM: Šťastní fanoušci se fotili s Jágrem a Plekancem

Exelsior má sice účast v play off dávno jistou, zůstane však mimo elitní čtyřku, a tak si nebude moct vybrat, na koho ve vyřazovacích bojích narazí. Utká se tak s některým z favoritů soutěže.

„To je fakt, ale play off už je úplně nová soutěž. Jako tým se na to už připravujeme. Tušíme, na koho asi půjdeme, máme proto taktické tréninky a pohovory s hráči. Na tréninku se přístup zlepšil, tak snad tam nebudeme jen do počtu,“ věří Kotula.

Torpedo Exelsior Havířov – MVIL Ostrava 4:3 (0:0, 1:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 26. Vilím (Šochman), 53. Klimeš (Peřka), 56. Feber (Kučera), 60. Klimeš – 29. Robenek (Smrčka), 36. Kouba (Klimek), 59. Hranický (Jurdzin). Rozhodčí: Sladký – Vybíhal. Vyloučení: 4:1. Bez využití. Diváci: 155.

Havířov: Stefan – Ošťádal, Plášek, Kučera, Šochman, Peřka, Drong – Kraus, Kozlík, Filip – Bezděčík, Vilím, Klimeš – Tychtl, Holeš, Kloza – Vlach, Beneš, Feber. Trenér: Kožušník.

Sbor permoník získal cenu Grand prix na soutěži v Petrohradu.
Pěvecký sbor Permoník získal v Petrohradu cenu Grand Prix poprvé
V Karviné se po sídlištích občas procházejí pávi, kteří přilétají z parku Boženy Němcové, kde mají "základnu".
Pávi se procházeli po sídlišti v Karviné-Ráji