V brněnském Podolí, což bylo dohrávané utkání, však neuspěli. „Jednalo se o opakovaný zápas našeho domácího zápasu, který nemohl být dohrán, protože jsme o přestávce při rozcvičce utrhli jeden z našich košů. Sportovně technická komise nám pak nařídila odehrát utkání na půdě Podolí, byl to takový kompromis,“ vysvětlil úvodem trenér Sokola Roman Hamrus.

Opakované utkání ale Karviné hrubě nevyšlo. „Hlavně v prostoru pod košem to pro nás bylo abnormálně těžké. Domácí hráli dobře a my podprůměrně,“ popisoval Hamrus.

„Až na první čtvrtinu, kterou jsme vyhráli 18:17, to bylo zjevně špatné. Projevila se na nás téměř měsíční pauza, někteří kluci nastoupil po doléčených zraněních a obvyklé opory hrály podprůměrně,“ uznal Hamrus.

Po desíti zápasech tak má Karviná bilanci 6-4, ale první čtyři celky tabulky 7-4. „Takhle našlapanou tabulku nepamatuji,“ zakroutil Hamrus hlavou. „Boj o play off bude nesmírně tvrdý, ale ve druhé části sezony hrajeme většinou doma a toho bychom chtěli využít,“ poznamenal trenér Sokola.

Renocar Brno Podolí – Sokol Karviná 76:53 (37:24)

Karviná: Oswald 18, Horváth 10, T.Hamrus 6, Číšecký 6, Lepka 6, Landor 2, Šeda 2, Mosler 2, Krutina 1. Trenéři: R. Hamrus a P. Sodomka.