Místním fanouškům opeřeného míčku se představili hráči světové úrovně v čele s Asiaty z Tchajwanu, výtečnými Poláky či Ukrajinkami a také členové českého národního týmu.

Ředitel turnaje Radim Slíva měl před utkáním skvělý odhad, když pro Deník tipoval, že právě česká badmintonová jednička mužský singl vyhraje. Možná hnala Milana Ludíka kupředu pozitivní energie. V Karviné to zná, navíc bude brzy „strejda", protože jeho sestra Kristína Gavnholt je v očekávání.

Mezinárodní turnaj v Karviné přinesl výbornou úroveň a samozřejmě kvalitní badminton.Zdroj: Lenka Přečková

Trochu ovšem pokulhávala návštěvnost, která byla oproti předchozím rokům, kdy KaBaL team organizoval republikové šampionáty, slabší. „Možná si za to můžeme tak trochu sami, protože jsme z každého dne vysílali streamy na internetu, které měly vysokou sledovanost, ale kdo do haly přišel, určitě nelitoval. Vidět naživo špičkové hráče i prakticky kompletní českou reprezentaci, to je vždy zážitek," poznamenal Slíva.

Turnaj se mu jako divákovi musel líbit. „Viděli jsme v akci badminton, na který doma moc nenarazíme. Já osobně jsem si užil nádherné výkony všech hráčů. Jsem také rád, že se nikdo nezranil a také, že se nikdo neztratil," vtipkoval spokojený Slíva.

Jestli jeho tým v budoucnu uspořádá podobně špičkový turnaj s účastí světových hráčů, to nedokázal odhadnout. „V tuto chvíli opravdu nevím. Musíme si vše pečlivě vyhodnotit," uznal.

Mezinárodní turnaj v Karviné přinesl výbornou úroveň a samozřejmě kvalitní badminton.Zdroj: Lenka Přečková

A kdo v Karviné vyhrál? Jak již bylo řečeno, mužskou dvouhru ovládl 90. hráč světového žebříčku Milan Ludík, když ve finále zdolal Daniela Chislova z Izraele 2:0 na sety. V žebříčku se posune.

Mezi ženami se k prvenství prodrala Lin Sih Yun z Tchajwanu, ženského debla ovládly Ukrajinky Iljinskaja se Žarkovou, mužského pak Poláci Morek a Szkudlarczyk a české vlaječky zavlály naplno také v mixu, kdy sehraný pár Jakub Bitman, Alžběta Bášová porazil své reprezentační kolegy Filipa Budzela s Terezou Švábíkovou v pohledném a dramatickém duelu 2:1 na sety.

VÝSLEDKY
Muži dvouhra: Milan Ludík (Česko) – Daniel Chislov (Izrael) 2:0 (21:19, 21:15)
Ženy dvouhra: Lin Sih Yun (Tchajwan) – Maryna Iljinskaja 2:0 (21:9, 21:11)
Muži čtyřhra: Lukasz Moren, Wojciech Szkudlarczyk (oba Polsko) – Peter Lang, Thomas Legleitner (oba Německo) 2:0 (23:21, 21:19)
Ženy čtyřhra: Maryna Iljinskaja, Jelyzaveta Žarka (obě Ukrajina) – Kristin Kuuba, Helina Rüütel (obě Estonsko) 2:1 (13:21, 21:19, 21:16)
Smíšená čtyřhra: Jakub Bitman, Alžběta Bášová – Filip Budzel, Tereza Švábíková (všichni Česko) 2:1 (21:19, 19:21, 21:17)